2017. március 6. 10:25

Magyarországon tíz autósból négynek legalább egyszer volt már defektje az elmúlt öt évben, amelyek jellemzően a délutáni és az esti órákban okoztak kellemetlenséget, és amelyekből minden másodikat szög vagy kátyú okozott. A Bridgestone Magyarország Kft. végezte februárban azt a nem reprezentatív, online felmérést, amely rámutatott, hogy ezek az abroncssérülések nem csak bosszantóak, hanem közlekedésbiztonsági szempontból is veszélyesek.

Az esetek ötöde lakott területen kívül következett be, ráadásul minden harmadik esetben a gépjárművezetők nem egyedül ültek az autóban. A megkérdezettek több mint 60 százaléka helyszíni kerékcserével orvosolta a defektet, ami az autópályák leállósávjaiban és a nehezen belátható helyeken életveszélyes is lehet. Az autósok biztonságát segíti mostantól a Bridgestone új, DriveGuard abroncsa, amellyel defekt után még akár további 80 kilométert is megtehetünk 80 km/órás sebességgel, autónk irányítható marad, így nem vagyunk kitéve többé közlekedésbiztonsági kockázatoknak.

A Bridgestone DriveGuard abroncsaival biztonságosan közlekedhetünk még defekt esetén is és szinte bármilyen, abroncsnyomás-figyelő rendszerrel (TPMS) rendelkező autóra felszerelhető. A DriveGuard rendkívül jól vezethető a vizes útfelületen is, ráadásul nem csak kényelmesen, hanem üzemanyag-takarékosan is autózhatunk ezután.

Driveguard: Defekt után is autózhatunk vele

Megerősített oldalfalainak és a csúcstechnológiájú hűtőbordáinak köszönhetően a sokszorosan díjazott  DriveGuard abroncs lehetővé teszi, hogy a gépjárművezetők defekt esetén is megőrizzék uralmukat a jármű felett, és akár további 80 km-t is megtegyenek 80 km/óra sebességgel.  

„A nemrég napvilágot látott online felmérésünk is azt támasztja alá, hogy Magyarországon az elmúlt öt évben a gépjárművezetők közel 40 százalékának legalább egyszer volt már defektje, ami az autósokban a tehetetlenség és bizonytalanság érzetét kelti ezekkel az abroncssérülésekkel szemben. Egy-egy defekt megjavítása és a kerékcsere akár 1 órát is tarthat, ami rendkívül veszélyes lehet az autópályákon, vagy országutakon. Ez vezérelt minket, amikor újragondoltuk gumiabroncsaink biztonságosságát. A DriveGuard gyakorlatilag bármilyen útviszony mellett segít megelőzni a defektekből, a hirtelen nyomásvesztésből vagy egyéb típusú abroncssérülésekből származó baleseteket” – mondta Barcsik Ákos, a Bridgestone Magyarország Kft. főmérnöke.

Az egyedi és áttörést jelentő technológiai fejlesztéseiről ismert Bridgestone új terméke, a DriveGuard a következő okok miatt jelent komoly változást mostantól az autózásban:

•    Gyártótól vagy modelltől függetlenül szinte valamennyi személygépkocsira felszerelhető. A Bridgestone DriveGuard nem csak egyes márkák vagy autómodellek gyári felszereltségeként érhető el, hanem az abroncsnyomás-ellenőrző rendszerrel ellátott legtöbb autóra felszerelhető. Az abroncsnyomás-ellenőrző rendszer 2014. november óta kötelező Európában az új személyautók esetében, és az előírások szerint mintegy 32 millió járművet kellett felszerelni vele 2016-ban.

•    A DriveGuard válasz gyakorlatilag bármilyen abroncssérülésre (beleértve az oldalfal és futófelület sérülését is), ami nem hasonlítható semmilyen más abroncsjavító készlet (pl. tömítő) által nyújtott megoldáshoz. Az innovatív DriveGuard technológia szabadalmazott csúcstechnológiájú hűtőborda-kialakítást, valamint masszív, megerősített abroncsoldalfal-kialakítást használ annak érdekében, hogy a gépjárművezető defekt esetén is meg tudja őrizni uralmát a jármű felett, és akár további 80 km-t tehessen meg 80 km/óra sebességgel addig, amíg biztonságos körülmények között nem javítható vagy cserélhető az abroncs.

mfor.hu

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!