2015. december 4. 12:22

Nagy-Britanniában jelentősen csökkentek, Dél-Koreában viszont hatalmas mértékben emelkedtek a károsanyag-kibocsátási botrányba keveredett Volkswagen német autógyártó eladásai novemberben.

A brit Motorgyártók és Kereskedők Szervezete (SMMT) pénteken közölte, hogy novemberben éves összevetésben 3,8 százalékkal 178 876-ra emelkedett a forgalomba helyezett új autók száma. Októberben még 1,1 százalékkal csökkentek az újautó-eladások, amivel megszakadt a 43 hónapja egyfolytában növekvő tendencia.

A Volkswagen konszern minden főbb márkája visszaesett: a névadó Volkswagen-modellekból éves szinten 20 százalékkal, Audiból 4 százalékkal, Seatból 24 százalékkal, Skodából pedig 11 százalékkal kevesebbet adtak át a vevőknek a kereskedésekben.

Az utóbbi napokban közzétett friss adatok arról tanúskodnak, hogy a nagyobb autópiacokon, ideértve Japánt, az Egyesült Államokat és Németországot, visszaestek a Volkswagen eladásai novemberben. Az Egyesült Államokban például 24,7 százalékkal, Németországban pedig 2,0 százalékkal kevesebb Volkswagen került forgalomba.

Kivételt képez Dél-Korea, ahol novemberben havi összevetésben 377 százalékkal, éves szinten pedig 66 százalékkal ugrott meg a vevőknek átadott új Volkswagenek száma.

Októberben 947, novemberben pedig már 4517 Volkswagen-modell került forgalomban az ázsiai országban, ahol továbbra is nagy népszerűségnek örvendenek az európai márkák.

Skandalumok a világban

A kedvező értékesítési adat valószínűleg annak köszönhető, hogy a Volkswagen dél-koreai leányvállalata jelentős árengedményeket és nagyvonalú részletfizetési lehetőségeket ajánlott fel. Egyes modellek esetében az árengedmény elérte a 15 600 dollárt is, a 60 havi részletfizetési lehetőséghez pedig kamatmentes hitel társult.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.