3p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Lejárt Lepsényi István, a Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) soros elnökének mandátuma. Ebben a pozícióban Roóz József, a Budapest Business School rektora követi a leköszönőt. A VOSZ közgyűlésének pénteki döntése értelmében az ügyvezető elnök továbbra is Demján Sándor marad, tudósít az mfor.hu.

"Jelzés értéke van annak, hogy a tudományok világából választottak tisztségviselőt a VOSZ élére" - mondta az mfor.hu-nak Roóz József, az új soros elnök. A Budapest Business School rektora saját bevallása szerint a gazdaság igényeihez igazított oktatás elkötelezett híve. Azt reméli, hogy a szakképzés és munkahelyteremtés kormányszintű átalakításában a VOSZ álláspontját sikeresen tudja majd érvényesíteni.

"Idei feladatainkat annak függvényében tudjuk megfogalmazni, hogy milyen lesz a kormányprogram. A nemzeti konszenzus elérése az elsődleges cél" - mondta lapunknak a pozíciójában megerősített Demján Sándor. Magyarországon mindenkinek áldozatot kell hoznia. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy egy második reformkorhoz értünk. Annak idején ugye a nemesek lemondtak adómentességükről, emlékeztetett az ismert üzletember.

"Itt még vannak motivált emberek. Mi nem "a családi ékszerekből", hanem vállalkozásból élünk. Ez a mi országunk jövője" - mondta a közgyűlésen Demján Sándor. A VOSZ a kisvállalkozók érdekeit markánsan kívánja képviselni a jövőben is, hangsúlyozta. "Magyarország hosszú távú arculata a kkv-kon múlik, a nemzeti tőke kezében van. Ezzel együtt csakis a nemzetközi tőke segítségével válhatunk sikeressé" - tette hozzá.

"Sok függ a mikro és kis vállalkozásoktól, ugyanis a foglalkoztatás nagyobb hányadát ők adják. Meg kell találnunk a módszereket, hogy segíteni tudjuk őket" - jelezte a rendezvényen Lepsényi István. Mandátumának lejártával megyei szervezet elnökeként és a Menedzserek Országos Szövetségének elnökeként folytatja tovább munkáját. Az ex soros elnök beszámolójából kiderült: "takarékos és összehangolt" gazdálkodást folytatott a VOSZ az elmúlt évben, kiadásai a bevételeket nem haladták meg. Idén többek között a médiajelenlétben is kíván a szövetség erősíteni, továbbá megemeli legkisebb tagdíját 12 000 forintról 18 000 forintra.

A mintegy 40 ezer vállalat érdekeit képviselő VOSZ közgyűlésén a jövő évi költségvetés elfogadása mellett az alapszabály technikai módosításairól is döntöttek. Bekerült a dokumentumba, hogy a szövetség politikailag semlegesen folytatja tevékenységét, megalakult a turizmussal, szállodaiparral és vendéglátással foglalkozó szekció, illetve az ipari részleg az építőipar területtel egészült ki. Három éves helyett öt éves mandátumokat szavaztak meg a jelen lévők. Döntés született arról is, hogy a Prima-díjakat idén minden megyében kiosztják.

"Az üzleti etika betartása ma versenyhátrányt jelent. Ezt a folyamatot meg kell változtatni" - hangzott el a hozzászólások között.

Nagy Vajda Zsuzsa

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!