2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) nem indított versenyfelügyeleti eljárást a DigiTv szolgáltatását nyújtó Egyesült Magyar Kábeltelevízió (EMKTV) Kft. ellen. Az EMKTV ügyvezetője leismerte, hogy árvitájuk van a TV2-vel. Az ügy előzményeként a TV2 pert helyezett kilátásba az EMKTV ellen, mivel szerintük engedélyük nélkül továbbítják a DigiTV-én a TV2 műsorát.

Mit kér, és mennyit kínálnak a TV2-nek

Az EMKTV ügyvezetője meglepődött a TV2 lépésén

Időközben megszólalt az EMKTV ügyvezetője a TV2 által közölt perfenyegetettség kapcsán. Ismert: a TV2 be kívánja perelni a DigiTV-t szolgáltató EMKTV-t, mivel álláspontjuk szerint a törvényi előírásokat megszegve, a TV2 jóváhagyása nélkül továbbítja a kereskedelmi televízió műsorát.

Sárai Endre ügyvezető az MKM - Média Kábel Műhold nevű internetes lapnak elmondta: valóban tárgyaltak a TV2-vel a műsordíjról, ám a csatorna által kért árat túl magasnak találták. Sárai szerint annyit hajlandók csak fizetni, amennyit majd a többiek is, ám jelenleg senki sem fizet a csatorna továbbításáért, a DigiTV az első, akitől pénzt kér a TV2.

Az mfor egyébként úgy tudja, hogy a TV2 előfizetőnként egy euró + ÁFA díjat kér évente, ám az EMKTV maximum 60 forintot lenne hajlandó fizetni. Sárait egyébként - az MKM-nek adott nyilatkozata szerint - meglepte a TV2 lépése, mivel úgy vélte az ártárgyalás még nem zárult le közöttük. Az ügyvezető elmondta azt is, hogy a TV2 műsora továbbra is látható lesz a DigiTV-n, ám ha kényszerítik arra őket, hogy kivegyék a csomagból, szobaantennával nézhetik majd az ügyfeleik.

Sárai közölte azt is, hogy jelenleg mintegy 30 ezer előfizetőjük van a DigiTV-re, és hogy a szolgáltatással kapcsolatban várnak még az ORTT-EU ajánlást figyelembe vevő állásfoglalásra.

Romániára van engedélyük a TV2-től

Érdekesség, hogy a DigiTV - és az EMKTV - romániai tulajdonosa, az RDS-RCS szolgáltató - egyik tulajdonosa Teszári Zoltán romániai magyar milliárdos - Románia területén sugározhatja a TV2 műsorát a DigiTV-n keresztül. Erről a Transidex romániai hírportál számolt be Gáspárik Attila, a romániai Audovizuális Tanács alelnökének blogja alapján számolt be. Eszerint 2005. május 26-án Kereszty Gábor, a TV2 vezérigazgatója szignálta azt a szerződést, ami szerint Románia területén sugározhatja a DigiTV a TV2 csatornát. A szerződés visszavonásig érvényes.

Szemán László

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!