<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) nem indított versenyfelügyeleti eljárást a DigiTv szolgáltatását nyújtó Egyesült Magyar Kábeltelevízió (EMKTV) Kft. ellen. Az EMKTV ügyvezetője leismerte, hogy árvitájuk van a TV2-vel. Az ügy előzményeként a TV2 pert helyezett kilátásba az EMKTV ellen, mivel szerintük engedélyük nélkül továbbítják a DigiTV-én a TV2 műsorát.

Mit kér, és mennyit kínálnak a TV2-nek

Az EMKTV ügyvezetője meglepődött a TV2 lépésén

Időközben megszólalt az EMKTV ügyvezetője a TV2 által közölt perfenyegetettség kapcsán. Ismert: a TV2 be kívánja perelni a DigiTV-t szolgáltató EMKTV-t, mivel álláspontjuk szerint a törvényi előírásokat megszegve, a TV2 jóváhagyása nélkül továbbítja a kereskedelmi televízió műsorát.

Sárai Endre ügyvezető az MKM - Média Kábel Műhold nevű internetes lapnak elmondta: valóban tárgyaltak a TV2-vel a műsordíjról, ám a csatorna által kért árat túl magasnak találták. Sárai szerint annyit hajlandók csak fizetni, amennyit majd a többiek is, ám jelenleg senki sem fizet a csatorna továbbításáért, a DigiTV az első, akitől pénzt kér a TV2.

Az mfor egyébként úgy tudja, hogy a TV2 előfizetőnként egy euró + ÁFA díjat kér évente, ám az EMKTV maximum 60 forintot lenne hajlandó fizetni. Sárait egyébként - az MKM-nek adott nyilatkozata szerint - meglepte a TV2 lépése, mivel úgy vélte az ártárgyalás még nem zárult le közöttük. Az ügyvezető elmondta azt is, hogy a TV2 műsora továbbra is látható lesz a DigiTV-n, ám ha kényszerítik arra őket, hogy kivegyék a csomagból, szobaantennával nézhetik majd az ügyfeleik.

Sárai közölte azt is, hogy jelenleg mintegy 30 ezer előfizetőjük van a DigiTV-re, és hogy a szolgáltatással kapcsolatban várnak még az ORTT-EU ajánlást figyelembe vevő állásfoglalásra.

Romániára van engedélyük a TV2-től

Érdekesség, hogy a DigiTV - és az EMKTV - romániai tulajdonosa, az RDS-RCS szolgáltató - egyik tulajdonosa Teszári Zoltán romániai magyar milliárdos - Románia területén sugározhatja a TV2 műsorát a DigiTV-n keresztül. Erről a Transidex romániai hírportál számolt be Gáspárik Attila, a romániai Audovizuális Tanács alelnökének blogja alapján számolt be. Eszerint 2005. május 26-án Kereszty Gábor, a TV2 vezérigazgatója szignálta azt a szerződést, ami szerint Románia területén sugározhatja a DigiTV a TV2 csatornát. A szerződés visszavonásig érvényes.

Szemán László

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.