2011. június 1. 16:34

Már helyi televíziók adása is elérhető digitális minőségben a UPC kábelhálózatain.

Június 1-jétől az országban elsőként a Debreceni Városi TV és az Alföld Televízió, a Szolnoki Városi TV, valamint a Balatonfüredi Supra Televízió műsorainak digitalizált változatát továbbítja a legnagyobb hazai kábelszolgáltató. Ezeket a továbbiakban más helyi tévék adásai is követhetik a digitális alapkínálatban.

A helyi tévék műsora mindeddig csak a hagyományos analóg módon volt elérhető, az egységes központi digitális kábeles csatornakínálatnak nem képezte részét. A digitális műsorterjesztésben ugyanis ez idáig nem volt megoldott a helyi adások beillesztése a központi digitális jelfolyamba. Mivel ma már a UPC hálózatain a háztartások csaknem fele digitális televíziós szolgáltatásra fizet elő, ezért egyre szélesebb körű igény mutatkozott arra, hogy kényelmesen, átkapcsolás nélkül, a digitális kínálat részeként is elérhetővé váljanak az egyes településeken népszerű helyi műsorok, áll a társaság közleményében.

A UPC az elmúlt időszakban kidolgozta a helyi televízióadások digitális kábeles továbbításának műszaki lehetőségét. Így mára elhárult az akadálya annak, hogy helyi tévék is a digitális kínálat részévé váljanak. A helyi tévétársaságokkal való együttműködés révén elsőként Debrecenben, Szolnokon és Balatonfüreden válik elérhetővé digitálisan a városi televíziók, illetve a debreceni Alföld TV adása.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.