3p

A földfelszíni antennával rendelkező háztartások 10 százaléka már digitálisan tudja fogni a csatornákat, ez az összes tévével rendelkező háztartás bő 2,3 százaléka – hangzott el az Antenna Hungária hétfői sajtótájékoztatóján. Mfor.hu-tudósítás.

Decemberben újabb reklámkampánnyal népszerűsíti majd a digitális földfelszíni tévészolgáltatást az Antenna Hungária, karácsonyra az ország minden megyéjében elérhető lesz a digitális tévézés.

Egyre többen használják

December elejétől a bővítés következtében az ország 88 százalékán elérhető lesz a digitális földfelszíni szolgáltatás, azaz nem lesz fontos, hogy az adott háztartás nagyvárosban vagy vidéken van – hangzott el az Antenna Hungária hétfői sajtótájékoztatóján.

A digitális szolgáltatás keretében továbbra is hét csatorna – az m1, az m2, az RTL Klub, a Tv2, a Duna Tv, a Duna II. és az Euronews - fogható ingyenesen, további két csatorna – az ATV és a HírTv – pedig úgynevezett pre paid kártyával, melynek ára 6250 forint évente. Utóbbi két csatorna egy olyan fizetős szolgáltatás előfutára lehet, melyet a következő hónapokban építenek ki teljesen.

Mindezek mellett olyan plusz szolgáltatásokat nyújt a digitális televíziózás, mint például a nyelvválasztás, vagy az elektronikus programkalauz.

Nőtt az érdeklődés


„Most, hogy kiépült a rendszer és vannak benne csatornák, fokozatosan nő az érdeklődés a digitális szolgáltatás iránt” – vázolta fel a sajtótájékoztatón Jean-Francois Fenech, az Antenna Hungária vezérigazgatója.

Ezt jelzi, hogy például akik új síkképernyős tévét vásárolnak, azoknak kétharmada azokat a készülékeket keresi, melyek képesek fogni a digitális szolgáltatást. Az elterjedtség következtében pedig fokozatosan csökken az eszközök ára: az integrált tévék ára egy év alatt 50 százalékkal, a dekóderek ára pedig 55 százalékkal csökkent.

„Ezeket az eszközöket már több mint 500 üzletben lehet kapni országszerte, jelenleg nyolc dekóder és 21 integrált tévé rendelkezik a MinDig Tv-matricával, ami azt jelzi, hogy alkalmasak a digitális vételre” – mondta el Kárpáti Rudolf, az Antenna Hungária Műsorterjesztési és műszaki szolgáltatásokért felelős igazgatója.

Az év végén megint ajánlatokkal bombáznak


A cég folyamatosan méri az eddigi reklámkampányok sikerességét, az adatokból az derül ki, hogy egyre többen ismerik a digitális szolgáltatást, a többség figyelemfelkeltőnek és hitelesnek találja a reklámjaikat.

December elején ismét indul egy marketinghadjárat, melynek nem titkolt célja, hogy a karácsonyi időszakban még többen vásároljanak digitális szolgáltatásra alkalmas eszközöket. Ennek érdekében például azok, akik decemberben vesznek dekódert, egy évig ingyenesen foghatják majd a két fizetős csatornát is.

„2011 végére kell teljesen átállni az analóg földfelszíni szolgáltatásról a digitálisra, addigra az ország 94-95 százaléka lesz lefedve” – vázolta fel Kárpáti Rudolf.

Az Antenna Hungária szakembere hozzátette: folyamatosan tárgyalásban vannak további magyar és külföldi csatornákkal, illetve vizsgálják a fizetős szolgáltatás bővítésének lehetőségét is. Jean-Francois Fenech ehhez hozzátette: a jövő év közepére a jelenlegi platformon további egy-két ingyenes és körülbelül hat fizetős csatorna jelenhet meg, a technikai feltételek legalábbis adottak ehhez.

„Összesen 25 milliárd forintot tervezünk költeni Magyarországon a digitális átállásra” – mondta el újságírói kérdésre az Antenna Hungária vezérigazgatója. Azt azonban nem kívánta közölni, hogy ebből eddig mennyit költöttek el.

Beke Károly

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!