2001. február 15. 11:00

Az ipari termelés volumene 18,3 százalékkal nott az elozo évhez képest 2000-ben.

Az ipari termelés volumene 18,3 százalékkal nott az elozo évhez képest 2000-ben, az exportértékesítés 27,4 százalékkal, a belföldi eladások volumene 9 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.

Az MTI szerint a végleges adatok alapján az ipari termelés tavaly decemberben a szezonálisan és munkanap-korrekcióval kiigazított index alapján 2,8 százalékkal csökkent novemberhez képest, míg 1999 decemberéhez viszonyítva 14,9 százalékkal, korrekciók nélkül 10,4 százalékkal nott. Tavalyelott az ipari termelés 10,5 százalékkal bovült.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.