TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Dinamikus növekedés tapasztalható a magyar kockázati-tőke piacon, amely egyrészt a kisebb befektetések számának a növekedésére, másrészt a nagybefektetések volumenének erőteljes bővülésére vezethető vissza.

Dinamikus növekedés tapasztalható a magyar kockázati-tőke piacon, amely egyrészt a kisebb befektetések számának a növekedésére, másrészt a nagybefektetések volumenének erőteljes bővülésére vezethető vissza - tájékoztatta Zombory Viktória, a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület elnöke az MTI-t.

A dinamikus növekedést bizonyítja, hogy 2000-ben a tranzakciók száma megnégyszereződött az 1999-es évhez képest - ismertette az elnök. A befektetőcégek száma több mint háromszorosára növekedett, ez a teljes tőkebefektetés 2,5-szeres növekedését hozta magával. Tavaly a kockázati-tőkeberuházások összege mintegy 31 milliárd forint volt.

Úgy a befektetések száma, mint a befektetett tőke nagysága meghatározott szerepet játszott Magyarország "új gazdaságának" életében, amelyben a legnagyobb részt az internetes tanácsadás, a tartalomszolgáltatás, a telekom, a média- és az egészségügyi beruházások képviselték - emelte ki Zombory Viktória. Az egyesület felmérése szerint a tavalyi összesen 47 üzletből 22 kizárólag magyarországi, 25 pedig régiós befektetés volt, ebből 38 teljesen új tranzakcióként lépett be.

Tavaly két nagy, több mint 20 millió eurós tranzakciójával a legnagyobb összegű befektetést a Raiffeisen Private Equity Management (RPEM) eszközölte, amely május végén megnyitotta budapesti irodáját. Ezzel újabb lépést tett afelé, hogy Közép-Kelet-Európa egyik vezető kockázati tőkealapjává váljon. Az RPEM elsősorban a márkás fogyasztási cikkek gyártása, a média- és a szórakoztatóipar területén működő vezető vállalatokba fektet be. A kockázati tőkealap tőkéje mintegy 80 millió euró, 21 milliárd forint. A tőkealap eddig két társaságba fektetett be Magyarországon: az egyik a magas minőségű nyomtatott csomagolóanyagokat gyártó Cofinec, a másik cég az Intercom, a multiplex mozik piacán működő vállalatcsoport. Jelenleg öt üzleti lehetőséget vizsgálnak Magyarországon.

A Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület 1991. évi megalapítása óta komoly részt vállal a magyarországi kockázati és magántőke ágazat fejlesztésében. A kezdetben 5 taggal megalakult szervezet a 10. jubileumi esztendejében immár több mint 58 társaságot és 10 egyéni tagot tömörít. Közülük a befektetői oldalt képviselő 23 cég teljes jogú tagsággal rendelkezik.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.