1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Magyar Telekom csoport 15 százalékkal csökkenti létszámát a jövő év végig az idei júniusi mintegy 12 300-hoz képest, elsősorban a Magyar Telekom Nyrt.-nél - mondta Somorjai Éva, a társaság humánerőforrás vezérigazgató-helyettese csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

A személyi költségekben 13 milliárd forint megtakarítást hozó létszámcsökkentés egyik eredményeként 38 százalékkal kevesebb vezetői pozíció lesz a csoporton belül, tette hozzá a szakember.

A költségek és a létszám racionalizálása mellett további hatékonyságjavulást vár a csoport a szervezeti integrációtól is.

Somorjai Éva elmondta: a 2008 januártól életbe lépő létszámcsökkentés mellett az általános társasági alapbérfejlesztés mértéke 5,5 százalék lesz.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!