1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Évente 200-250 millió eurót veszítene üzemi eredményéből a Mol, ha az OMV felvásárlási kísérlete sikerrel járna, közölte Benke Richárd, a magyar olajtársaság befektetői kapcsolatokért felelős igazgatója.

Benke Richárd szerint az általa közölt adat alapján a Mol jelenlegi értéke a felvásárlás után mintegy kétmilliárd dollárral csökkenne.

A két vállalat egyesülésével olyan társaság jönne létre, amely Ausztriában a benzinforgalmazás 67 százalékát, Magyarországon viszont a 97 százalékát ellenőrizné - mondta el Bécsben Ferencz I. Szabolcs, a Mol szóvivője. A magyar olajtársaság azzal számol, hogy versenyjogi okokból az üzemanyag nagykereskedelem és a finomítás terén jelentős eszközöktől kellene megválni.

Az OMV ellenséges felvásárlási kísérletét illetően nincs új fejlemény, és operatív síkon semmilyen megbeszélés sem folyik a két cég között. Az OMV a közelmúltban 20,2 százalékra emelte részesedését a Mol-ban és jelezte, hogy részvényenként 32 ezer forintos áron kész nyilvános vételi ajánlatot tenni.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!