<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

További áremeléseket tervez a világ legnagyobb étteremlánca, a McDonald's, de semmi olyat nem tesz, amitől csökkenne a forgalma.

A vállalat a várakozásokat meghaladó második negyedéves eredményről számolt be, de a növekvő alapanyagárak miatt kénytelen lesz világszerte megemelni népszerű, Magyarországon pár százas ajánlat néven ismert (eredetileg Dollar Menu) menüi árát - közli a Reuters.

Jim Skinner vezérigazgató szerint egy enyhe áremelést a fogyasztók még nem fognak annyira zokon venni, hogy elforduljanak a cégtől, a társaságnak viszont nagy segítség lenne. "Ajánlatunk még mindig a legolcsóbb választás lesz a piacon" - fogalmazott Skinner. Hozzátette: az olcsó ajánlat mindenképp a kínálat része marad, hiszen az eladások igen nagy hányadáért felelős.

Az év első felében a McDonald's az Egyesült Államokban négy, Európában kettő-négy százalékkal emelte árait, ez azonban csak az alapanyagár-emelkedés felének fedezésére volt elég.

Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.