1p

Ez év második felében a Magyar Húsiparosok Szövetségének (Hússzövetség) elnöke szerint mintegy 10 százalékkal emelkedhetnek a hús- és húskészítmények fogyasztói árai.

Erről Éder Tamás, a Hússzövetség elnöke beszélt kedden Budapesten sajtótájékoztatón. A szakember a várható fogyasztói áremelés indokaként hozta fel, hogy az alapanyag ára jelentős mértékben, mintegy 10-30 százalékkal emelkedik, és nő az energia és a szállítási költsége is.

Emellett az elnök azt is vélelmezte a jelenlegi és a múlt évi tendenciákat alapul véve, hogy a belföldi fogyasztás tovább csökken 4-5 százalékkal.

Tavaly a belföldi fogyasztás visszaesése mintegy öt százalékos volt a legális hús- és húskészítmények piacán.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Előfizetőink máshol nem olvasott, higgadt hangvételű, tárgyilagos és
magas szakmai színvonalú tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Korlátlan hozzáférést adunk az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz is, a Klub csomag pedig a hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmazza.
Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!