<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az árak október elseje után mehetnek fel.

Megállapodtak a legnagyobb német fuvarozócégek, október 1-jétől átlagosan hat százalékkal emelik a fuvardíjukat, ami drágulást hozhat a magyar boltokban is, írj a Magyar Idők.

A kormánypárti lapnak Áchim Mihály Miklós, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének (MKFE) társelnöke nyilatkozott, aki szerint a díjemelés következtében az egész európai piacon, így Magyarországon is emelkedni fognak a fuvardíjak, ez nyomja majd fel a kiskereskedelmi árakat is, vagyis végső soron a német díjemelést a fogyasztók fizetik meg.

Áchim szerint azért szükséges a német díjemelés, mert ott 40-45 ezer fuvaros hiányzik az országból, illetve a szállítási kínálat bővítése ellen hat az a lassan kereskedelmi háborúvá terebélyesedő küzdelem, amelyet a nyugat-európai országok kormányai folytatnak az úgynevezett „szociális dömping”, avagy az új tagállamok fuvarozói ellen. Ennek része, hogy 2015-ben a német minimálbér megfizetésére kötelezték a külföldi fuvarozóvállalkozásokat a német területen dolgozó munkavállalói részére, illetve nemrég előírták, hogy a sofőrök nem pihenhetnek a kamionjukban, csak szállodai szobában. Mindezek hatására a kelet-európai fuvarosok egy része csökkentette németországi aktivitását, ez vezetett a szűkülő lehetőségekhez és a díjemeléshez.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.