TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Szerződések felmondásával próbálna spórolni a Magyar Televízió vezetése. A hírek szerint elbocsátásokra is sor kerül.

Műsor- és szakértői szerződések felbontásával állítaná helyre a Magyar Televízió (MTV) gazdálkodásának egyensúlyát a menedzsment - hangzott el több résztvevő közlése szerint a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnökségének szerdai ülésén.

Mint elmondták, a Medveczky Balázs ügyvezető alelnök által bemutatott intézkedési terv szinte minden olyan szerződést érintene e két kategóriában, amelynek felmondása vagy meg nem kötése nem veszélyezteti az adásbiztonságot. Többek tájékoztatása szerint a menedzsment azt is felmérte, mely munkavállalók elbocsátása járna a legkisebb költséggel.

Balogh László, a kuratórium elnökhelyettese az MTI érdeklődésére arról beszélt: a külső produkciók belső gyártásba vétele már évek óta visszatérő igénye a testületnek. Kitért arra, hogy felszólították a menedzsmentet, teljes egészében tegyen eleget az állami tulajdonú cégek vezetői juttatásainak közzétételéről szóló kormányrendeletnek.

Az ülés több résztvevője is azt közölte az MTI-vel: e kérdés kapcsán példaként vetődött fel, hogy bizonyos igazgatók szerepelnek az interneten közzétett listán, míg mások nem. Az MTV ügyvezető alelnöke ugyanakkor azzal érvelt, hogy ők jogi szakértői állásfoglalás alapján jártak el az ügyben.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.