Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Szerződések felmondásával próbálna spórolni a Magyar Televízió vezetése. A hírek szerint elbocsátásokra is sor kerül.

Műsor- és szakértői szerződések felbontásával állítaná helyre a Magyar Televízió (MTV) gazdálkodásának egyensúlyát a menedzsment - hangzott el több résztvevő közlése szerint a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnökségének szerdai ülésén.

Mint elmondták, a Medveczky Balázs ügyvezető alelnök által bemutatott intézkedési terv szinte minden olyan szerződést érintene e két kategóriában, amelynek felmondása vagy meg nem kötése nem veszélyezteti az adásbiztonságot. Többek tájékoztatása szerint a menedzsment azt is felmérte, mely munkavállalók elbocsátása járna a legkisebb költséggel.

Balogh László, a kuratórium elnökhelyettese az MTI érdeklődésére arról beszélt: a külső produkciók belső gyártásba vétele már évek óta visszatérő igénye a testületnek. Kitért arra, hogy felszólították a menedzsmentet, teljes egészében tegyen eleget az állami tulajdonú cégek vezetői juttatásainak közzétételéről szóló kormányrendeletnek.

Az ülés több résztvevője is azt közölte az MTI-vel: e kérdés kapcsán példaként vetődött fel, hogy bizonyos igazgatók szerepelnek az interneten közzétett listán, míg mások nem. Az MTV ügyvezető alelnöke ugyanakkor azzal érvelt, hogy ők jogi szakértői állásfoglalás alapján jártak el az ügyben.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.