2001. február 21. 11:00

Minden esély megvan arra, hogy az európai uniós csatlakozás környezetvédelmi fejezetének tárgyalásai június végén ideiglenesen lezárulnak.

Minden esély megvan arra, hogy az európai uniós csatlakozás környezetvédelmi fejezetének tárgyalásai június végén ideiglenesen lezárulnak, amennyiben a február végéig átadandó tárgyalási kiegészítő információk Brüsszelben kedvező fogadtatására találnak - jelentette ki Turi-Kovács Béla környezetvédelmi miniszter hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten. Hozzátette: jelenleg a tárca legfontosabb feladata, hogy a jelentéskiegészítés megfeleljen az EU kívánalmainak.

Magyarország még 1999-ben átadta a magyar környezetvédelmi tárgyalási álláspontot, amelyre az unió tavaly decemberben kért kiegészítő információkat. A másfél hónap alatt elkészült, 30 oldalas dokumentumról Skultéthy Sándor, a tárca közigazgatási államtitkára elmondta: a hét minisztérium együttműködésével megszületett magyar válasz a kiegészítő információk mellett az átmeneti mentességi igények egy részének visszavonását, illetve mérséklését is tartalmazza. A részletekről az államtitkár a tárgyalási pozíció esetleges kedvezőtlen befolyásolása miatt nem kívánt szólni.