2001. január 22. 11:00

Internetalapú üzleti tevékenység folytatására leginkább Nagy-Britanniát tartják alkalmasnak európai gazdasági vezetők. Letelepedési hely céljára viszont sokkal kevésbé tartják vonzónak a szigetországot.

Internetalapú üzleti tevékenység folytatására leginkább Nagy-Britanniát tartják alkalmasnak európai gazdasági vezetők. Letelepedési hely céljára viszont sokkal kevésbé tartják vonzónak a szigetországot -- derül ki egy friss felmérésből.

A tavaly év végén megkérdezett másfél ezernyi nagyvállalati menedzser mintegy harmada vélekedett úgy, hogy Európában Nagy-Britannia vezeti a mezőnyt az e-gazdaság feltételeinek megteremtésében. A TNS-Harris cég által végzett felmérés során a válaszadók 27 százaléka tartotta Németországot a legalkalmasabbnak a hálózati alapú üzleti tevékenységre. Franciaország harmadikként mindössze 9 százalékos támogatottságot tudhat magáénak.

Az internetalapú üzleti tevékenységet a megkérdezettek 20 százaléka hozta összefüggésbe a szeszély vagy a hóbort hatásával. További 20 százalék vélte úgy, hogy a hálózat átalakítja a létező üzleti modelleket. A válaszadók meglehetősen magas, 50 százalékos aránya vélekedett úgy, hogy a hálózati adatforgalom biztonsági fogyatékosságai veszélyt jelentenek az üzletvitelükre. Tizenöt százalékuk az interneten cégükről terjedő hamis információt tartja különösen károsnak -- számol be a Financial Times.

A brit menedzserek körében jóval magasabb azok aránya, akik szenvednek a munkahelyi rivalizálástól és intrikáktól, az emiatti stressztől. Ezt részben arra is visszavezetik, hogy körükben a naponta kapott elektronikus levelek átlagos száma eléri a 31-et, szemben a minta egészében kimutatott 27-es átlaggal. Tovább rontja Nagy-Britannia megítélését, hogy a nyugdíjba vonulás kedvenc célországaként csak a kilencedik helyre szorult.

Arra a kérdésre, hogy a saját országán kívül ki hol szeretné tölteni aktív pályája utáni éveit, a legtöbben Franciaországot jelölték meg. Utána következik Olaszország, Spanyolország, az USA, Ausztrália, Svájc, Portugália és Kanada. A sajátjuk utáni második legvonzóbb állampolgárságnak -- a megadott sorrendben - az amerikait, a franciát, a svájcit és az olaszt jelölték meg a válaszadásra vállalkozó vezető európai üzletemberek.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.