TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Internetalapú üzleti tevékenység folytatására leginkább Nagy-Britanniát tartják alkalmasnak európai gazdasági vezetők. Letelepedési hely céljára viszont sokkal kevésbé tartják vonzónak a szigetországot.

Internetalapú üzleti tevékenység folytatására leginkább Nagy-Britanniát tartják alkalmasnak európai gazdasági vezetők. Letelepedési hely céljára viszont sokkal kevésbé tartják vonzónak a szigetországot -- derül ki egy friss felmérésből.

A tavaly év végén megkérdezett másfél ezernyi nagyvállalati menedzser mintegy harmada vélekedett úgy, hogy Európában Nagy-Britannia vezeti a mezőnyt az e-gazdaság feltételeinek megteremtésében. A TNS-Harris cég által végzett felmérés során a válaszadók 27 százaléka tartotta Németországot a legalkalmasabbnak a hálózati alapú üzleti tevékenységre. Franciaország harmadikként mindössze 9 százalékos támogatottságot tudhat magáénak.

Az internetalapú üzleti tevékenységet a megkérdezettek 20 százaléka hozta összefüggésbe a szeszély vagy a hóbort hatásával. További 20 százalék vélte úgy, hogy a hálózat átalakítja a létező üzleti modelleket. A válaszadók meglehetősen magas, 50 százalékos aránya vélekedett úgy, hogy a hálózati adatforgalom biztonsági fogyatékosságai veszélyt jelentenek az üzletvitelükre. Tizenöt százalékuk az interneten cégükről terjedő hamis információt tartja különösen károsnak -- számol be a Financial Times.

A brit menedzserek körében jóval magasabb azok aránya, akik szenvednek a munkahelyi rivalizálástól és intrikáktól, az emiatti stressztől. Ezt részben arra is visszavezetik, hogy körükben a naponta kapott elektronikus levelek átlagos száma eléri a 31-et, szemben a minta egészében kimutatott 27-es átlaggal. Tovább rontja Nagy-Britannia megítélését, hogy a nyugdíjba vonulás kedvenc célországaként csak a kilencedik helyre szorult.

Arra a kérdésre, hogy a saját országán kívül ki hol szeretné tölteni aktív pályája utáni éveit, a legtöbben Franciaországot jelölték meg. Utána következik Olaszország, Spanyolország, az USA, Ausztrália, Svájc, Portugália és Kanada. A sajátjuk utáni második legvonzóbb állampolgárságnak -- a megadott sorrendben - az amerikait, a franciát, a svájcit és az olaszt jelölték meg a válaszadásra vállalkozó vezető európai üzletemberek.

Segítsen nekünk véleményével, és mi féléves előfizetéssel ajándékozzuk meg!

Rendszeresen olvassa cikkeinket, és lenne kedve részt venni a stratégiánk alakításában? Vegyen részt fókuszcsoportos kutatásunkban, és mi féléves előfizetéssel háláljuk meg segítségét, amely a Privátbankár.hu és az Mfor.hu hamarosan induló prémium szolgáltatására érvényes!

Kérjük, töltse ki az alábbi linken található kérdőívet, amely alapján a kutatást végző szakemberek összeállítják a fókuszcsoportokat. A kutatásba beválogatott jelentkezőket legkésőbb december 7-én értesítjük!

Jelentkezés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.