2p

Eddig 400 amerikai bankban szerzett részesedést az állam a tavaly október óta működő bankmentő program keretében az Egyesült Államokban - közölte a Breitbart hírmagazin szerdán a washingtoni pénzügyminisztérium adataira hivatkozva.

A szövetségi kormány 47 szövetségi államban 400 likviditási válságba jutott banknak nyújtott pénzügyi segélyt.

A kormány az életképes pénzintézetekbe pumpált közvetlen tőkeinjekcióval stabilizálni igyekszik a pénzügyi rendszert és biztosítani, hogy a bankok a recesszió feltételei között is folytassák a hitelezést a vállalatoknak és a fogyasztóknak.

A pénzügyminisztérium közlése szerint a 20 vezető amerikai bank - közöttük a Bank of America, a Citigroup, a Wells Fargo, továbbá a Goldman Sachs és a JPMorgan Chase - birtokolja a betétállomány 90 százalékát. Ez a 20 bank jelentős szövetségi támogatásban részesült az utóbbi hónapokban, és folytatta a hitelek nyújtását a pénzügyi krízis ellenére.

Az Obama-kormány az átláthatóság jegyében havonta statisztikát közöl a bankok hitelgyakorlatáról. Az első adatsorhoz fűzött magyarázat szerint tavaly október és december között "a hitelezési szint nagyrészt stabil maradt, és valószínűleg alacsonyabb lett volna a banki tőkeinjekció nélkül".

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!