1p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A világ nagy édesipari konszernjeit is gyanúsítják a német hatóságok árkartellezéssel: az illetékes hivatal a múlt héten már hét cégnél folytatott vizsgálódásokat, köztük a Kraft Foods-nál és a Nestlénél.

A gyanú azt követően merült fel, hogy Németországban az év elején egyöntetűen és jelentős mértékben jelentettek be áremeléseket a cukoripar és a csokoládéipar nagy vállalatai.

Volt olyan cég, a Ritter Sport, amelyik 20 százalékkal drágított termékein, többen szintén kétszámjegyű drágulást közöltek, egyebek között olyan termékekre, mint a Milka csokoládé vagy a Mars szelet. A gyártók a nyersanyagárak jelentősebb nemzetközi - legkevesebb 30, de egyes esetekben 100 százalékos - emelkedésére hivatkoztak.

A német versenyhivatal szerint az áremelés még önmagában nem jogellenes, de ha annak feltételeiről a cukor és édességgyártók előzetesen egyezkedtek, az már igen.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!