2017. október 3. 10:34

A régi amerikai autógyártó jelzésértékű kódnévvel pörgeti fel a saját elektromosautó-fejlesztését.

"Edison csapat" - így hívják a Ford új fejlesztői csoportját, amely azon túl, hogy már a megnevezése is felér egy odacsípéssel, arra hivatott, hogy kiüsse a nyeregből a Teslát az elektromosautó-fejlesztés terén. Mondhatni épp itt az ideje, a Teslát ugyanis tavasszal már értékesebbnek ítélték a régi iskolás autógyártónál.

A Reuters jelentése szerint a "Team Edison" egyik konkrét feladata az lesz, hogy más cégek berkeiben találjon partnereket az elektromosautó-fejlesztéshez, illetve hogy beszállítókat kutasson fel, szintén további együttműköds céljából.

Az Edison csapat központja a detroiti térségben lesz, és a Ford kínai és európai elektromosautó-fejlesztőivel fog együtt dolgozni.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.