Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Hiába indult a Közgép egy 3,3 milliárdos útépítési tenderen, az elmúlt időszakban formálódó "új-Közgép" elhappolta a közbeszerzést Simicska cége elől.

Az uniós közbeszerzési értesítő szerint a Duna Aszfalt és a KE-VÍZ 21 Kft. nyerte el azt a 3,3 milliárd forintos közbeszerzést, melynek keretén belül a 338. sz. főút Nyíregyháza nyugati elkerülő szakaszának kivitelezési munkáit és kiegészítő tervezési feladatait kell elvégezni.

Az eset pikantériája, hogy a közbeszerzési felhívásra három ajánlattevő jelentekezett. A nyertesek mellett a Strabag és a Közgép is külön-külön tett ajánlatot, ám a tiszakécskei Duna Aszfalt lett a tender győztese, mely az elmúlt időszakban egyre több közbeszerzésen tud győzedelmeskedni.

Kapcsolódó:
2,1 milliárdból 1 km útszakaszt építenek át Debrecenben
Új Közgép nőhet ki Tiszakécskéről

Noha a hirdetményt csak február 13-án tették közzé, a tendert meghirdető Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. már két nappal korábban, 11-én feladta azt. A szerződéskötésre pedig február 5-én került sor. Csak "halkan" jegyezzük meg, hogy pont ezen a napon nyilatkozta a Népszavának a totális médiaháború indítását a vesztes Közgép tulajdonosa, Simicska Lajos.

Az elmúlt szűk egy évben egyre többet lehet hallani az Orbán-Simicska háborúról, mely múlt héten pénteken (február 6-án) új szakaszába lépett, amikor is a Simicska médiabirodalmának vezetői együttesen nyújtották be lemondásukat. A reklámadóval érintett média mellett, úgy tűnik, lassan a közbeszerzések terén is kegyvesztetté válhat Simicska Közgépe.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.