2015. február 13. 13:46

Hiába indult a Közgép egy 3,3 milliárdos útépítési tenderen, az elmúlt időszakban formálódó "új-Közgép" elhappolta a közbeszerzést Simicska cége elől.

Az uniós közbeszerzési értesítő szerint a Duna Aszfalt és a KE-VÍZ 21 Kft. nyerte el azt a 3,3 milliárd forintos közbeszerzést, melynek keretén belül a 338. sz. főút Nyíregyháza nyugati elkerülő szakaszának kivitelezési munkáit és kiegészítő tervezési feladatait kell elvégezni.

Az eset pikantériája, hogy a közbeszerzési felhívásra három ajánlattevő jelentekezett. A nyertesek mellett a Strabag és a Közgép is külön-külön tett ajánlatot, ám a tiszakécskei Duna Aszfalt lett a tender győztese, mely az elmúlt időszakban egyre több közbeszerzésen tud győzedelmeskedni.

Kapcsolódó:
2,1 milliárdból 1 km útszakaszt építenek át Debrecenben
Új Közgép nőhet ki Tiszakécskéről

Noha a hirdetményt csak február 13-án tették közzé, a tendert meghirdető Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. már két nappal korábban, 11-én feladta azt. A szerződéskötésre pedig február 5-én került sor. Csak "halkan" jegyezzük meg, hogy pont ezen a napon nyilatkozta a Népszavának a totális médiaháború indítását a vesztes Közgép tulajdonosa, Simicska Lajos.

Az elmúlt szűk egy évben egyre többet lehet hallani az Orbán-Simicska háborúról, mely múlt héten pénteken (február 6-án) új szakaszába lépett, amikor is a Simicska médiabirodalmának vezetői együttesen nyújtották be lemondásukat. A reklámadóval érintett média mellett, úgy tűnik, lassan a közbeszerzések terén is kegyvesztetté válhat Simicska Közgépe.

mfor.hu