2016. június 28. 09:13

Az origo.hu arról számolt be kedden, hogy a Class FM új tulajdonosa vehette meg az Indexet.

A Simicska Lajos tulajdonában lévő Class FM-et májusban megvásároló John Michael McNutt amerikai üzletember vásárolta meg az Indexet - tudta meg az Origó. Az internetes híroldal szerint a háttérben azonban Simicska Lajos állhat. Szerintük opciós szerződések révén rövid időn belül Simicska tulajdonába kerülhet a korábban Spéder Zoltán tulajdonában lévő hírportál. Ez egyébként az utóbbi hetekben terjedő sajtóértesülésekkel egybe vág, hiszen több lap, így a 168 óra és a Népszava is azt írta, hogy az egykor kormánybarát vállalkozó lehet az Index új tulajdonosa.

Az Origó értesülései szerint a múlt héten megvette az Index.hu kiadóját John Michael McNutt, a Sláger Rádió Zrt. vezetője. Az amerikai üzletembernek ez rövid időn belül a második komolyabb magyarországi tranzakciója volt. Május végén jelentették be, hogy Sláger Rádió vásárolja meg a Class FM-et. Akkor sem a vevő, sem az eladó nem nyilatkozott a vételárról, csupán annyi hangzott el, hogy a piaci helyzetnek megfelelő árat fizettek érte. Ez alatt a felek vélhetőleg azt értették, hogy a Class FM frekvenciaengedélye novemberben lejár, és még az új tulajdonossal sem biztos, hogy meghosszabbítják azt.

A piaci pletykák szerint ugyanis rádiós szegmensben is aktívvá vált Andy Vajna cége ugyanis szemet vetett a frekvenciára. Más vélemények szerint a Petőfi Rádió utóbbi időszakban végrehajtott "kommerszesítése" mögött is a Class FM megszüntetése áll, a közmédia népszerű rádióját arra készítik fel, hogy felszívja a piacról a konkurencia megszűnése után "szabaddá váló" hallgatókat.

mfor.hu