2009. október 21. 10:51

Míg a Fiorentinával szemben gyengébbnek bizonyult a debreceni csapat tegnap este, a nézettségi versenyben sikerült legyűrnie a konkurens kereskedelmi csatornán sugárzott amerikai akciófilmet. Ráadásul a Lyon elleni találkozóhoz képest jelentősen javult a közönségarány.

28,2 százalékos nézettséget ért el tegnap a TV2-n sugárzott Debrecen-Fiorentina mérkőzés a 18-49 éves korosztályban, míg a konkurens RTL csatornán futó amerikai akciófilm, a "Tét az életed" mindössze a nézők 24,7 százalékát volt képes a képernyők elé ültetni, derül ki az mfor.hu-hoz eljuttatott közleményből.

Több mint félmillió drukker a képernyők előtt

A TV2 által hivatkozott AGB Hungary-kimutatás szerint főleg a második félidő vonzotta a nézőket: ekkor 33,1 százalékos közönségarányt (551 ezer néző) ért el a meccs az első játékrész 25,9 százalékával (512 ezer néző)  szemben. A TV2 szerint a találkozó – nem meglepő módon - a férfi célcsoportokban növelte leginkább a csatorna táborát.

Igaz, az egész főműsoridős sávot tekintve – ha csak hajszállal is - az RTL Klub a nyerő: a 18-49 éves korosztályban 28,8, a 18-39 évesek közül pedig 28,7 százalék választotta utóbbi kereskedelmi adót tegnap este fél hét és 11 óra között, míg a TV2 27,6, illetve 28 százalékos nézettséget produkált.

A mostani meccs közönségaránya egyébként komoly javulást jelez három héttel ezelőtthöz képest: a Debrecen-Lyon derbi mindössze 21,4 százalékot produkált a 18-49 évesek között. Igaz, akkor az RTL a Mel Gibsonnal felálló Halálos fegyver 3-at küldte csatába Dombi Tibiékkel szemben, és a nézők csaknem 40 százalékát nyerte meg ezzel a húzással.

Mint ismert, a TV2 idén tavasszal szerezte meg három évre a Bajnokok Ligája (BL) mérkőzéseinek közvetítési jogát. Várdy Zoltán, a TV2 vezérigazgatója akkor kiemelte: a BL a TV2 műsorstruktúrájának egyik alappillére lesz és reméli, hogy ezáltal még több férfi néző választja a csatornát.

A Digi is beszállt a BL-be

Sajtóinformációk szerint a TV2 az MTV elől halászta el a közvetítési jogokat. A közszolgálati csatornának idén nyáron járt le az UEFA-val kötött korábbi szerződése, a kereskedelmi csatorna pedig nagyobb összeget ajánlott nála az európai labdarúgó-szövetségnek.

Ugyanakkor  nem a TV2 az egyetlen Magyarországon fogható adó, melyen BL-mérkőzések futnak. A szerdai meccseket a Digi Tv közvetíti, így a Debrecen idegenbeli mérkőzései a Digin, a keddi, hazai találkozók pedig a TV2-n láthatók. 

Az elmúlt három évben egyébként a Viasat3, illetve a TV6, továbbá az MTV (m1) sugározta Magyarországon a BL-mérkőzéseket.

W. B.

Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.