1p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A svéd személyzeti menedzserek többsége szerint egy állás a McDonaldsban többet ér, mint például egy politikai kurzus elvégzése az egyetemen.

A hr-vezetők szerint a McDonaldsnál alkalmazottként szerzett tapasztalat jövedelmezőbb, mint egy szemeszter elvégzése politikatudomány szakon - derül ki a globális étteremhálózat megbízásából készített felmérésből.

Kétszáz humánerőforrás-menedzsert és nagyjából ezer 16 és 25 év közötti fiatalt kérdeztek meg arról, fontosnak tartják-e, hogy valaki korán kerüljön a munkaerőpiacra - írja a The Local svéd internetes lap.

A személyzeti menedzserek 59 százaléka és a fiatalok 47 százaléka tartotta úgy, hogy többet ér elhelyezkedni a McDonaldsnál, mint egy szemesztert eltölteni politikatudomány hallgatásával egy alacsonyabb rangú egyetemen.

A szakemberek szerint óriási előnyt ad a fiataloknak, ha a lehető leghamarabb munkába állnak: 85 százalékuk szerint sok álláskereső magas szintű iskolai végzettséggel rendelkezik, de hiányzik a gyakorlati tapasztalatuk. 91 százalékuk pedig úgy gondolja, hogy a munkatapasztalat hiánya jelentősen megnehezíti a fiatalok álláskeresését.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!