TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Ismét elérhető a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete honlapján a nyugdíjszámítási program.

A PSZÁF tájékoztatása szerint a programot az Országgyűlés november 12-i ülésnapján elfogadott törvénymódosítások figyelembevételével, a 2003-tól hatályos jogszabályváltozásoknak megfelelően aktualizálva vehetik igénybe az érdeklődők.

A PSZÁF emlékeztet arra, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete, illetve egyik jogelődje, az Állami Pénztárfelügyelet honlapján 1999-től 2000-ig elérhető volt az Egyéni Nyugdíjszámító Program (ENYP), amely a belépők számára modellezte a kétféle nyugdíjrendszer szerint várható nyugdíjuk nagyságrendjét. A technikai (informatikai) háttér átalakulása, valamint a változó jogszabályi környezet miatt ez a szolgáltatás szünetelt.

A magánnyugdíjpénztárak tagságának egy része önként döntött a magánnyugdíjpénztárba (vegyes nyugdíjrendszerbe) történő belépés mellett, amelyre 1999. augusztus 31-ig volt lehetőség. A vonatkozó törvény, az önkéntes belépők számára 2002. december 31-ig biztosít lehetőséget arra, hogy véglegesen eldöntsék, melyik nyugdíjrendszert választják.

A program használója egyéni életpályájának néhány fontosabb tényadata, továbbá annak jövőbeli alakulására vonatkozó elképzelései alapján ajánlást kap arról, hogy tanácsos-e számára tagságát megtartania a magánnyugdíjpénztári rendszerben, vagy inkább előnyösebb visszalépnie a tisztán társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe. Az ENYP figyelembe veszi az életpálya adatokat, az aktuális törvényi szabályozást, a tervezett makrogazdasági folyamatokat, valamint a hosszú távú demográfiai előrejelzéseket.

Mindezek alapján pedig várható, becsült nyugdíjértékeket számol, és azokat az egyén várható utolsó keresetéhez viszonyítva teszi meg a javaslatot. A program természetesen a jövőre vonatkozóan feltételezésekkel él, amely változhat. Az érintetteknek, végleges döntésük meghozatala előtt célszerű magánnyugdíjpénztáruknál is tájékozódniuk - áll a PSZÁF tájékoztatójában.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.