1p

A brit Barclays és a holland ABN Amro banknál hétfőn bejelentették, hogy egyesülnek. Az új csoportot Barclays Plc-nek fogják hívni, a székhelye Amsterdamban lesz, a belső irodai szolgáltató részlegét Varsóba helyezi.

Az ügylet zárását a negyedik negyedévre tervezik, de a Barclays még módosíthat ajánlatán, ha időközben versengő ajánlat érkezne.

A világ minden bizonnyal legnagyobb értékű bankegyesülésében a Barclays 36,25 eurót fizet egy-egy ABN Amro részvényért. Ez körülbelül 70 milliárd eurónak felel meg összesen. Az ABN Amro részvénye pénteken 36,29 eurón zárt Amsterdamban.

Felügyeleti okból az ABN Amro egyszersmind eladja az amerikai LaSalle lakosságibank-részlegét a Banc of Americának 21 milliárd dollárért.

Az egyesüléstől 3,5 milliárd euró szinergikus megtakarítást várnak 2010-ig.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!