1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az Airbus kereskedelmi repülőgépgyártó növekvő veszteségessége és a dollár értékének csökkenése miatt újabb egymilliárd eurós költségcsökkentésre lehet szüksége az Airbus anyavállalatának, a European Aeronautic Defense & Space-nek (EADS) - ez akár újabb elbocsátásokhoz is vezethet.

Az Airbus kilenc hónappal ezelőtt kezdett nagyszabású átstrukturálási programjának kivitelezésébe, azóta azonban az euró több mint tíz centet erősödött a dollárhoz képest, ez pedig hatástalanítja a repülőgépgyártó erőfeszítéseit.

A cég ugyanis dollárért értékesíti járműveit, de költségeinek felét euróban fizeti, és legnagyobb riválisa, a Boeing is amerikai dollárral operál. Az euró dollárhoz képest mért tízcentes erősödése egymilliárd eurós veszteséget jelent az Airbusnak - írja az International Herald Tribune.

Az EADS vezérigazgatója, Louis Gallois nem részletezte, hogy a cég milyen lépéseket tervez a nehézségek leküzdésére, csak annyit mondott, hogy "semmi nem kizárt". A vezér hozzátette, hogy 2010-ig vagy legkésőbb 2011-ig a vállalatnak mindenképpen "találnia" kell újabb egymilliárd eurót.

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!