2010. augusztus 6. 07:44

A jövő héten kezdődő Sziget Fesztivál költségvetésének több mint harmada, csaknem egymilliárd forint megy el a sztárfellépők gázsijára. A hetijegyek eladása 5-10 százalékkal visszaesett, napijegyből viszont több fogy, mint tavaly, írja a Világgazdaság.

Az idei Sziget Fesztivál körülbelül 2,7 milliárd forintos költségvetéséből a legtöbb pénz, összesen 1,45 milliárd forint a programokra megy el. Ezen belül 990 millió forintot visz el a sztárfellépők gázsija, egyéb programokra pedig 460 millió forintot fordít a Sziget Kft., mondta el a gazdasági napilapnak Gerendai Károly főszervező.

A második legnagyobb kiadási tételt a mintegy 500 millió forintra rúgó technikai költségek jelentik, reklámozásra pedig 235 millió forint megy el - utóbbi célra belföldön százmillió, külföldön pedig 135 millió forint jut.

Ami a bevételi oldalt illeti, annak több mint 70 százalékát a jegyeladások hozzák. Gerendai szerint az eladott bérletek számában 5-10 százalékos visszaesést tapasztaltak - főleg a franciák érdeklődése csappant meg -, a napijegyek eladása viszont a tavalyinál kedvezőbben alakul. Itthon 15 százalékkal csökkent az előzetes értékesítés nagysága.

A főszervező szerint nagyon sok múlik a helyszíni jegyeladásokon, amelyek a teljes látogatószám körülbelül felét szokták adni minden évben. Azzal már elégedettek lennének, ha meg tudnák közelíteni a tavalyi 390 ezres látogatószámot - múlt évben ez 150 millió forintos nyereségre volt elég.

A szponzori pénzek 22 százalékát adják a bevételeknek - idén a Dreher mellett a Vodafone is főszponzori státuszt kapott -, hét százalék pedig a fesztiválra kitelepülő vendéglátóhelyek által fizetett standdíjakból folyik be, írja a Világgazdaság.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.