1p

Többségi befolyást szerezhet a Konzum Nyrt. és a Konzum PE Magántőkealap az Appeninn Holding Nyrt. fölött - közölte a Mészáros Lőrinchez köthető társaság.

A Konzum Nyrt. közleménye szerint a társaság többségi tulajdonának megszerzése két ügyletből tevődik össze. Egyrészt az augusztusi bejelentésnek megfelelően most került a társaság tulajdonába a Lehn Consulting AG-tól vásárolt, 24,51 százalékos részvénycsomag. Másrészt pedig a Konzum Nyrt. leányvállalata, a Konzum Management Kft. a december 18-i záróárfolyamon (724 forint/részvény) kivásárolja a Lehn Consulting AG Appeninnben lévő, a mai napig kibocsátott részvények 2,32 százalékos csomagját. Utóbbi tulajdonszerzéséhez még a Gazdasági Versenyhivatal hozzájárulása is szükséges.

(Fotó: MTI)

A szükséges versenyjogi eljárást követően az Appeninn Nyrt. nevesített tulajdonosai az alábbiak szerint változnak:

  • Konzum PE Magántőkealap: 24,51 százalék
  • Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt.: 24,51 százalék
  • Konzum Management Kft.: 2,32 százalék.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!