1p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

2013-ra közel nyolcmilliárd dolláros bevételt produkálnak az online videók és tévék az Egyesült Államokban - áll az Informa Telecoms & Media felmérésében. Már tavaly is több mint egymilliárd dolláros bevételt termeltek a videók az online reklámok miatt, ez a szám idén 4,7 milliárdra ugorhat meg - írja az eMarketer.

A hirdetési bevételek mellett a fenti összegbe beletartoznak a fizetős szolgáltatások is: a fizetős tévécsatornák és a pénzért letölthető videók. Az online hirdetések az előrejelzések szerint öt év múlva a reklámtorta legnagyobb - 63 százalékos - szeletét fogják adni.

A közelmúltban a hollywood-i forgatókönyvírok sztrájkja esetén is az online tévé- és videóbevételek álltak a vita középpontjában. Ez is azt mutatja, mekkora üzlet lehet ez a közeljövőben - nyilatkozta a felmérést készítő cég képviselője.

Az amerikai piac mellett egyre komolyabb bevételeket produkálnak az online tévék és videók Japánban és Nagy-Britanniában, melyek a második és harmadik legnagyobb piacok. Az előrejelzések szerint idén Nagy-Britanniában 842 millió dolláros, Japánban pedig 605 millió dolláros bevételt produkálhat a szektor.

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!