<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

2013-ra közel nyolcmilliárd dolláros bevételt produkálnak az online videók és tévék az Egyesült Államokban - áll az Informa Telecoms & Media felmérésében. Már tavaly is több mint egymilliárd dolláros bevételt termeltek a videók az online reklámok miatt, ez a szám idén 4,7 milliárdra ugorhat meg - írja az eMarketer.

A hirdetési bevételek mellett a fenti összegbe beletartoznak a fizetős szolgáltatások is: a fizetős tévécsatornák és a pénzért letölthető videók. Az online hirdetések az előrejelzések szerint öt év múlva a reklámtorta legnagyobb - 63 százalékos - szeletét fogják adni.

A közelmúltban a hollywood-i forgatókönyvírok sztrájkja esetén is az online tévé- és videóbevételek álltak a vita középpontjában. Ez is azt mutatja, mekkora üzlet lehet ez a közeljövőben - nyilatkozta a felmérést készítő cég képviselője.

Az amerikai piac mellett egyre komolyabb bevételeket produkálnak az online tévék és videók Japánban és Nagy-Britanniában, melyek a második és harmadik legnagyobb piacok. Az előrejelzések szerint idén Nagy-Britanniában 842 millió dolláros, Japánban pedig 605 millió dolláros bevételt produkálhat a szektor.

Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.