2p

Egyre több nagy autógyártónak szállít közvetlenül abroncsokat a Rácalmáson gyárat alapított gumiabroncs-gyártó, a Hankook.

Folyamatosan növeli az első gyári szerelésű - azaz közvetlenül az európai autógyárakhoz történő - beszállításait a Hankook rácalmási gyára, s a jelenlegi 10 százalékról 20-25 százalékra kívánja növelni a következő években - közölte az MTI-vel csütörtökön a cég kommunikációs menedzsere.

Roy Katalin tájékoztatása szerint a rácalmási gyár 2008 októbere óta szállít a Hyundai, 2009 áprilisa óta pedig a Volkswagen európai üzemeibe első gyári felszerelésre szánt gumiabroncsokat, a harmadik negyedévtől pedig a KIA szlovákiai autógyárába a Sportage modellhez küld abroncsokat. 

A cég koreai gyárai már korábban is szállítottak a zilinai üzembe gumiabroncsokat, azzal viszont, hogy a mostani megállapodás alapján a rácalmási üzemből történik a beszállítás, a korábbi 45 napos szállítási időt 48 órára sikerült csökkenteni. 

A Hankook 550 millió eurós befektetéssel, két ütemben felépített rácalmási gyárában készült gumiabroncsok megfelelnek az európai autógyártók az első szerelői beszállítókkal szemben támasztott magas követelményeknek. 

Ez annak az eredménye, hogy a 2007-től termelő gyár már 2009-ben megszerezte az ISO/TS 16949:2002 minőségi tanúsítványt, valamint rendelkezik környezetvédelmi tanúsítvánnyal is. Az üzem jelenleg 1900 dolgozót foglalkoztat, s napi 34 ezer abroncsot gyárt 500 különféle specifikáció szerint személy- és kisteherautók, valamint SUV-ok - szabadidő kocsik - számára.
 
MTI 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!