2013. június 19. 07:31

Kényszerleszállást hajtott végre kedden Seatle-ben egy Boeing-787-es Dreamliner utasszállító repülőgép, miután a pilóta hibát észlelt az egyik hajtómű olajszűrőinek működésében - jelentette az amerikai média.

Az United Airlines légitársaság gépe a coloradói Denverből tartott Tokióba, és már a Csendes-óceán felett repült, amikor a meghibásodást miatt a pilóta úgy döntött, hogy azonnal visszafordítja a gépet.

A kényszerleszállás egy héttel az után történt, hogy megindult a közvetlen légiközlekedés Denver és Tokió között. Az elmúlt hétben műszaki hibák miatt kétszer kellett késleltetni a két nagyváros között közlekedő járatokat.

A hányattatott sorsú Dreamlinerek korábban négy hónapig nem repülhettek, miután az év elején több váratlan esemény történt velük. Két esetben az akkumulátorok túlmelegedése okozott elektromos tüzet, másik két alkalommal pedig üzemanyag-szivárgást észleltek a típusnál. Májusban újra engedélyezték a gépek felszállását, de egy hónap sem telt el, és június elején újabb akkumulátorproblémák miatt nem tudott felszállni a Japan Airlines (JAL) egyik Boeing 787-es Dreamlinere. Néhány napra rá ugyancsak Japánban három Boeing 787-es útját törölték műszaki hiba miatt.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.