TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2013. június 19. 07:31

Kényszerleszállást hajtott végre kedden Seatle-ben egy Boeing-787-es Dreamliner utasszállító repülőgép, miután a pilóta hibát észlelt az egyik hajtómű olajszűrőinek működésében - jelentette az amerikai média.

Az United Airlines légitársaság gépe a coloradói Denverből tartott Tokióba, és már a Csendes-óceán felett repült, amikor a meghibásodást miatt a pilóta úgy döntött, hogy azonnal visszafordítja a gépet.

A kényszerleszállás egy héttel az után történt, hogy megindult a közvetlen légiközlekedés Denver és Tokió között. Az elmúlt hétben műszaki hibák miatt kétszer kellett késleltetni a két nagyváros között közlekedő járatokat.

A hányattatott sorsú Dreamlinerek korábban négy hónapig nem repülhettek, miután az év elején több váratlan esemény történt velük. Két esetben az akkumulátorok túlmelegedése okozott elektromos tüzet, másik két alkalommal pedig üzemanyag-szivárgást észleltek a típusnál. Májusban újra engedélyezték a gépek felszállását, de egy hónap sem telt el, és június elején újabb akkumulátorproblémák miatt nem tudott felszállni a Japan Airlines (JAL) egyik Boeing 787-es Dreamlinere. Néhány napra rá ugyancsak Japánban három Boeing 787-es útját törölték műszaki hiba miatt.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.