<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A japán óriás, a Sony visszahívott 1,6 millió Bravia síkképernyős televíziót, amit világszerte forgalmazott 2007 óta. Nem ez az első Sonyval kapcsolatos rossz hír, az elmúlt egy évben rá járt a vállalatra a rúd.

A Bravia tévék visszahívásának oka egy hibás alkatrész, ami túlmegelgszik, és vagy elolvad, vagy kigyullad.

A hibás Braviak azonban nem az első eset, ami a hibás Sony készülékeket illeti. 2010-ben volt már baj a Bravia tévékkel, mégpedig a hibás csavarok miatt, amik nem tartották rendesen a készüléket.  Szintén ebben az évben 535 ezer Sony Vaio laptopot rendelt vissza a cég a készülék túlmelegedése miatt.

Támadás alatt

A japán céget a hardver gondok mellett, még szoftveresen is megtámadták. Idén áprilisban az internet történetének egyik legnagyobb adatlopását szenvedte el a Sony online játékhálózata. A feltételezések szerint mintegy 77 millió felhasználó neve, lakcíme és valószínűleg hitelkártya hozzáférése került illetéktelen kézbe.

Ezek után joggal romlott a cég imázsa, ami miatt 24 éves mélyponton vannak a cég papírjainak értéke. Ezt tetézi az exportgyilkos erős jen, valamint a televíziók iránti csökkenő kereslet.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.