2001. november 12. 11:00

A Cafeteria Benefit aktualitását jelzi, hogy közel húsz vállalat képviselői vettek részt aktívan azon az október elsejei workshopon, amelyet a választható béren kívüli juttatások témakörében rendezett a William M. Mercer Kft.

A Cafeteria Benefit aktualitását jelzi, hogy közel húsz vállalat képviselői vettek részt aktívan azon az október elsejei workshopon, amelyet a választható béren kívüli juttatások témakörében rendezett a William M. Mercer Kft.

A résztvevők az európai trendek ismertetését követően a magyar viszonyokat elemezték. Minden hozzászóló egyetértett abban, hogy egy ilyen jellegű juttatási rendszer kidolgozása a munkavállalók számára választási lehetőséget, igazságosabb elosztási formát tesz lehetővé, s így fontos vonzó- és megtartóerőt képvisel, elősegíti a cégen belüli nemzetközi karriermozgást. A rendszer a munkáltató számára pénzügyi előnyöket nyújt, adómentes juttatási formákat gyűjt össze.

A megjelentek számára - elmondásuk szerint - nagy kihívást jelent a rendszer adminisztrációja és a megfelelő kommunikáció mind a menedzsment, mind pedig a munkavállalók számára. A kommunikációra kiemelkedő hangsúlyt fektettek azon szervezetek, ahol a munkavállalói érdekképviseletekkel is egyeztetni kell a kínált juttatási formákat, az ő támogatásuk megnyerése kulcsfontosságú.

A mai állandóan változó gazdasági körülmények, feltételek között ez a juttatási forma megfelelő rugalmasságot biztosít, vállalati felvásárlások és összeolvadások esetében lehetőséget nyújt a két cég juttatási rendszerének harmonizálására. Kiemelkedően fontos érv a rendszer bevezetése mellett, hogy a munkavállalók szerepet kapnak saját javadalmazási csomagjuk kialakításában, ami a vállalati filozófiákban megjelenő empowerment megvalósulását jelenti.

A résztvevők a közös munka lezárásaként egy magyar cég esettanulmányát tekintették meg, és megállapodtak, hogy a következő találkozáskor a Cafeteria Benefit rendszer adminisztrációját és a bevezetés sikerét alátámasztó kommunikációs megoldásokat elemzik, dolgozzák ki - újfent a William M. Mercer Kft. HR-tanácsadói segítségével.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.