Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A Menedzserek Országos Szövetsége (MOSZ) Mosonyi Györgyöt, a Mol vezérigazgatóját választotta a 2006-os év menedzserévé, az év fiatal menedzsere pedig Essősy Zsombor, a Magyar Pályázatkészítő Iroda Kft. ügyvezető igazgatója lett. Újdonság, hogy ezúttal - az mfor.hu és a MOSZ együttműködésében - az olvasók is szavazhattak a legjobb vezetőről: ebben a kategóriában Malárik Pálcza Edit, a Budapest Bank pénzügyi igazgatója diadalmaskodott. A díjakat szombaton adták át a Kempinski Hotelben megtartott Menedzserbálon, amelyen az mfor.hu is részt vett.

Az internetes szavazáson Malárik Pálcza Edit nyert

Malárik Pálcza Edit

Az idei Menedzserbálon elsőként az mfor.hu és a MOSZ közös, két hétig futó internetes

szavazásának

győztese is díjat kapott. Ebben a kategóriában Malárik Pálcza Edit, a Budapest Bank pénzügyi igazgatója győzött.

"A Time magazin 2006-ban az internetezők közösségét választotta az év emberének. Ebben az értelemben a két hétig tartó voksolás során az év emberei választották meg az év menedzserét" - mondta el Szentesi Péter, a Menedzsment Fórum ügyvezető igazgatója.

Malárik Pálcza Edit 15 éve tevékenykedik a GE-n belül, Dániában és Hollandiában is töltött be felsővezetői pozíciókat. Hat évvel ezelőtt tért vissza Budapestre, ahonnan a cégcsoport romániai tevékenységét is koordinálja.

Nem hátrány, ha nő a menedzser

"Soha nem éreztem úgy, hogy női mivoltom miatt hátrányos helyzetbe kerültem volna az üzleti életben. A nőkre jellemző fokozottan fejlett emocionális intelligencia ezen a pályán kifejezetten előnynek számít" - mondta kérdésünkre Malárik Pálcza Edit. Az általa ismert országokhoz képest úgy látja, hogy Magyarországon nagyobb arányban vannak jelen női vezetők a gazdaságban.

A másfél éves gyerekét nevelő menedzser számára a legnagyobb kihívás a hatékony kommunikáció. "Egy szakmai kérdésre a döntéshozónak legalább ötven gondolat jut egyszerre eszébe. A feladat nehézségét az adja, hogy a lehetséges alternatívákból ki kell választani a leglényegesebbet" - tette hozzá.

Gipsy-show a bálozóknak

A Menedzserbálon Fenyő Miklós és Póka Angéla, a Megasztár felfedezettje is fellépett. Az eseményt a Magyar Táncművészeti Főiskola növendékeinek keringője nyitotta meg, a Magyar Állami Népi Együttes művészeinek előadásában pedig úgynevezett "Gipsy-show"-t tekinthettek meg a jelenlévők.

Az előadások között zenekar szórakoztatta a jelenlévőket, akiket nem kellett noszogatni, hogy a produkciók után táncra perdüljenek. Fenyő Miklós dalaira például annyi táncos lábú menedzser akadt, hogy a hivatásos előadóknak alig jutott hely a parketten. Kár, hogy a főnököknek ezt az arcát nem láthatjuk sűrűbben.

Nagy Vajda Zsuzsa

Menedzsment Fórum

Kapcsolódó anyagok:
Ki legyen a 2006-os év menedzsere? Szavazzon jelöltjeinkre!
Keresik az év legjobb menedzsereit
Az Electrolux vezére lett az év menedzsere
Az év hazai menedzserei: Mi kell a sikerhez

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.