2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Stratégiai partnerséget kötött az Óbudai Egyetem és az SAP Hungary Kft. A megállapodás szerint az egyetem és a szoftvercég kölcsönösen segítik egymást a minőségi oktatás fenntartása, a hallgatók karriercéljai, és a kutatás-fejlesztés terén.

Az elképzelések szerint megnyitják gyakorlati helyszínül az SAP hazai fejlesztési központját az egyetemi hallgatók számára. Az informatika iránt érdeklődőknek továbbá workshopokat szerveznek, ahol többek közt hatékony munkakereséssel, legújabb üzleti trendekkel, és aktuális SAP álláshirdetésekkel tudnak megismerkedni az egyetemisták. A szoftvercég egyúttal lehetőséget ad, hogy ipari, nagyüzemi tapasztalatokra tudjanak szert tenni az oktatók, és saját szakembereit szintén biztosítja a magas szintű oktatás fenntartásához.

Az egyetem és az SAP közös innovációs projekteket is megvalósítana az informatika legnépszerűbb területein, úgy mint a big data, a mobilitás, a felhő, a felhasználói élmény, és a dolgok internete (IoT).

Fodor János rektor örömét fejezte ki, hogy az SAP Hungary Kft.-t, mint a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver vállalatát stratégiai partnerének tekintheti az intézmény. Beszédében kiemelte, „hogy az Óbudai Egyetem magas szintű gyakorlatorientált képzéseit ez a megállapodás a jövőben továbberősíti, és ez sokat jelenthet az egyetemen végzett fiatal pályakezdők elhelyezkedési esélyein.”

Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója szerint e megállapodás példaértékű a gazdaság és a felsőoktatás között. Reményei szerint több más, neves felsőoktatási intézmény is szorosabbra fűzi együttműködését a piaci szereplőkkel, hiszen így biztosítható, hogy a fiatalok választ tudjanak adni az olyan, Magyarország előtt álló kihívásra, mint a negyedik ipari forradalom.

A két fél a több éve meglévő, szoros kapcsolatát helyezte magasabb szintre e szerződéssel. Az Óbudai Egyetem tagja az SAP University Alliances Programnak. Ennek keretében szakszerű, a legmodernebb SAP oktatás zajlik az intézményben, és a hallgatóknak lehetőségük van olyan globális versenyeken, nemzetközi konferenciákon, vállalkozásösztönző programban részt venni, amelyeket a világ legnagyobb üzleti szoftvercége szervez.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!