2007. május 17. 08:06

A Mol és az ExxonMobil megállapodott, hogy közösen megvizsgálják a nem konvencionális szénhidrogén feltárási és kitermelési lehetőségeit, erről a Mol május 16-án írt alá megállapodást az ExxonMobil leányvállalatával, az Essóval - közölte a vállalat csütörtökön.

A megállapodás szerint tanulmányt készítenek Magyarország egyes medencéinek nem konvencionális, azaz a geológiai szempontból nem hagyományos környezetben a szénhidrogén előfordulási lehetőségekről és potenciálról, majd az eredmények függvényében döntenek az együttműködés következő lépéseiről.

A nem-konvencionális jellegű kutatási projektek rendkívül nagy pénzügyi befektetést igényelnek, és a kitermelés gazdaságossága kockázatos. Míg az ExxonMobil széleskörű tapasztalattal, technológiával és know-how-val rendelkezik ebben a témában, addig a Mol biztosítja az együttműködés sikeréhez szükséges helyi geológiai ismereteit és operációs tapasztalatait.

A partnerség jó lehetőséget teremt a Molnak a nem-konvencionális szénhidrogén rendszerek magyarországi vizsgálatára.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.