2007. május 17. 08:06

A Mol és az ExxonMobil megállapodott, hogy közösen megvizsgálják a nem konvencionális szénhidrogén feltárási és kitermelési lehetőségeit, erről a Mol május 16-án írt alá megállapodást az ExxonMobil leányvállalatával, az Essóval - közölte a vállalat csütörtökön.

A megállapodás szerint tanulmányt készítenek Magyarország egyes medencéinek nem konvencionális, azaz a geológiai szempontból nem hagyományos környezetben a szénhidrogén előfordulási lehetőségekről és potenciálról, majd az eredmények függvényében döntenek az együttműködés következő lépéseiről.

A nem-konvencionális jellegű kutatási projektek rendkívül nagy pénzügyi befektetést igényelnek, és a kitermelés gazdaságossága kockázatos. Míg az ExxonMobil széleskörű tapasztalattal, technológiával és know-how-val rendelkezik ebben a témában, addig a Mol biztosítja az együttműködés sikeréhez szükséges helyi geológiai ismereteit és operációs tapasztalatait.

A partnerség jó lehetőséget teremt a Molnak a nem-konvencionális szénhidrogén rendszerek magyarországi vizsgálatára.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.