2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az amerikai Procter & Gamble Co. háztartásvegyipari vállalat 3,1 milliárd dollár készpénzért eladja gyógyszerüzletágát az írországi Warner Chilcott Plc-nek.

A november eleji zárásra tervezett ügylet közel 1,4 milliárd dollár egyszeri eredményt hoz adó után a Procter & Gamble-nek, közölték a két vállalatnál hétfőn. A Warner Chilcott megkapja a Procter & Gamble németországi és Puerto Ricó-i üzemeit és velük az amerikai cég védett márkájú gyógyszereinek forgalmazási jogát és lehetőségét a világ 14 országban. A megegyezés szerint az észak-írországi cég, amely eddig Írországban, Nagy-Britanniában az Egyesült Államokban és Puerto Ricóban dolgozott 1115 alkalmazottal, átveszi a Procter & Gamble gyógyszerrészlegében dolgozó 2300 alkalmazottnak a többségét is.

A gyógyszerrészleg a Procter & Gamble júniussal zárult üzleti évében közel 540 millió dollár adózott eredményt termelt 2,3 milliárd dollár bevételből, az amerikai cég tájékoztatása szerint.

A Procter & Gamble adózott eredménye az üzleti évben 13,436 milliárd dollár volt, 11 százalékkal több az előző évi 12,075 milliárdnál. Nettó bevétele 3 százalékkal 79,029 milliárd dollárra csökkent 81,748 milliárdról. Üzleti éve utolsó negyedében a profitja 18 százalékkal, a bevétele 11 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.

A Warner Chilcott észak-írországi vállalat volt, a múlt héten fejezte be jogi átköltözését - bejegyzésének áthelyezését - Írországba. A második negyedévben az adózott eredménye, 56 millió dollár, 67 százalékkal több volt az egy évvel korábbi 33,6 milliónál. A forgalma 7,1 százalékkal 250,8 millió dollárra gyarapodott. A mostani terjeszkedést bankhitelből fedezi.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!