1p

Megegyezésre jutott a Siemensszel a magyarországi Siemens Leasing Kft. és a Siemens Finance Zrt. megvásárlásáról a holland De Lage Landen, az eszközalapú finanszírozási termékek nemzetközi szolgáltatója. Az akvizíció engedélyezésre vár, és 2008. március vége előtt lezárulhat.

A Siemens Leasing Kft. és a Siemens Finance Zrt. 18 alkalmazottal működik, Magyarországon pénzügyi szolgáltatásait az egészségügy, irodatechnika, informatika, kommunikáció és egyéb ipari területeken nyújtja.

A közlemény szerint a De Lage Landen a Siemens Leasing Kft. és a Siemens Finance Zrt. megvásárlása révén olyan stratégiailag fontos területekre kívánja kiterjeszteni magyarországi tevékenységét, mint  az irodatechnika, informatika, logisztika és építőipar, a mezőgazdaság és az egészségügy.

A cég már megjelent Magyarországon. A szállítmányozási ágazatban Magyarországon és Romániában Cargobull Finance néven működik közös vállalkozásuk a Schmitz Cargobull-lal, Európa vezető trélergyártójával. Terveik között szerepel Athlon Car Lease leányvállalatukon keresztül a gépkocsi finanszírozási tevékenység fejlesztése is.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!