<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Az OTP Garancia Biztosító és az OTP bolgár leánybankja a Garancia-tranzakció zárási folyamatának egyik elemeként értékesítette bolgár biztosítókban birtokolt részesedéseit - közölte az OTP Bank a Budapesti Értéktőzsde honlapján szerdán.

Az OTP Garancia Biztosító Zrt. és a DSK Bank EAD értékesítette a DSK Garancia Insurance Company, AD és a DSK Garancia Life Insurance Company, AD bulgáriai biztosítóban birtokolt részesedéseit a Groupama International részére. A bolgár tranzakció zárása 2008. augusztus 6-án valósult meg.

A közlemény szerint a Garancia-tranzakció zárási eljárása során a következő hónapokban az OTP Csoport további biztosítói leányvállalatait érintő tranzakciókat fog bejelenteni, amint a felek a szükséges felügyeleti engedélyeket megkapják.

Az OTP Bank és a Groupama SA 2008. február 11-én megállapodást írtak alá arról, hogy a Groupama megvásárolja az OTP Garancia Biztosítót, hosszú távú bankbiztosítói partnerségre lépnek, továbbá a Groupama részesedést vásárol az OTP Bankban.

Az akvizíciót az Európai Bizottság és a PSZÁF egyaránt jóváhagyta, a jóváhagyás folyamata jelenleg is zajlik az OTP Garancia nem magyar leányvállalatainál. A tranzakció zárására várhatóan 2008 harmadik negyedévben kerül sor. Az akvizíció és a disztribúciós partnerség teljes ellenértéke 164 milliárd forint, ami csaknem 617 millió eurónak felel meg.

A Groupama vállalta az OTP Garancia részvényei 100 százalékának, továbbá  az OTP Garancia romániai, szlovákiai és bulgáriai leányvállalataiban  az OTP Bank Nyrt. helyi leányvállalatai tulajdonában álló kisebbségi részesedések megvásárlását.

MTI/Menedzsment Fórum