2017. június 30. 12:19

A csütörtöki tőzsdezárás után közölték, hogy hosszas huzavona után megegyezett a Nike és az Amazon, a jövőben az online kiskereskedelmi óriáson közvetlenül is értékesíti termékeit a sportszergyártó óriás.

Az elmúlt hetekben már voltak arról pletykák, hogy komoly tárgyalásokat folytat a világ legnagyobb online kiskereskedelmi vállalata, az Amazon és az egyik legnagyobb sportszergyártó, a Nike. Csütörtökön azonban Mark Parker, a Nike vezére be is jelentette az üzlet létrejöttét. Ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy a projekt megvalósítása még némi időbe fog telni. Nike termékek ugyan jelenleg is elérhetők az Amazonon, ám ezek egy része szürke vagy fekete csatornát jelent, viszonylag kevés olyan eladó van, amelynek szerződése lenne a sportszergyártóval.

A mostani szerződéssel ugyanakkor a Nike kezében marad a kontroll, hogy milyen termékekkel, milyen áron jelenjen meg. Mekkora szezonális vagy állandó kedvezményekkel értékesítsék a sportszereket és –ruházati termékeket. Emellett komoly marketing értéke is lehet a megállapodásnak.

Az elemzők első kommentárjai szerint a mostani megállapodás számottevő forgalomnövekedést hozhat a Nike számára. Ez rá is fér a cégre, mert nehéz hónapokon van túl, a közelmúltban például 1000 fős leépítésről döntöttek.

A befektetők kitörő lelkesedéssel fogadták a hírt, pénteken a tőzsdei nyitás előtti úgynevezett pre-market szakaszban 7 százalékkal ugrott meg a Nike részvények ára a csütörtöki záró szinthez képest.

mfor.hu