2008. július 25. 11:19

A Magyar Posta elállt a postai kerékpárok és utánfutók szállítására és szervízelésére a Cronopont Kft.-vel megkötött szerződésétől - közölte a posta pénteken.

A szerződést 2007. november 26-án kötötték. A Magyar Posta Zrt. mintegy 1,1 milliárd forintért vásárolt volna csaknem 4800 kerékpárt és harminc kerékpár-utánfutót, az ár magába foglalta volna az eszközök öt éven keresztüli karbantartását és eseti javítását is.

A vállalkozási szerződés szerint a nyertesnek 640 váltós kerékpárt (245 darabos opcióval), 4148 váltós biciklit (1676 darabos opcióval) és 30 kerékpár utánfutót kellett volna leszállítania. A KRPAN típusú bicikliket Szlovéniában fejlesztették ki kifejezetten postai igények alapján.

A posta korábban ismeretlen tettes ellen büntetőfeljelentést tett a közbeszerzési szabályok megsértése miatt. A belső vizsgálat egyértelműen bebizonyította, hogy Gergely László, a társaság közbeszerzési bizottságának vezetője a kerékpárbeszerzési pályázatot megelőzően - felhatalmazás nélkül - információkat adott át a tender későbbi győztesének. Ezt a posta azóta felmentett munkatársa a társaság ellenőreinek is beismerte.

A mostani döntés nyomán a cég új közbeszerzési eljárást ír majd ki.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.