2008. július 14. 09:34

Versenyügyi aggályok miatt elállt attól a tervétől a Thomas Cook turisztikai vállalat, hogy német charter-légitársasága, a Condor egyesüljön riválisával, az Air Berlinnel.

A német versenyügyi hivatal aggodalmait fejezte ki a fúzióval kapcsolatban, mely szerinte csökkentené a turisták választási lehetőségét a népszerű mediterrán úti célok piacán.

A Thomas Cook szerint a Condor még mindig erős üzletág. A két cég 2007 szeptemberében jelentette be az egyesülés tervét, számol be a BBC News.

A német vállalat azt remélte, hogy az egyesüléssel 2010-re évi 70 millió eurót tud megspórolni. Elemzők szerint azonban az akvizíció nem feltétlenül oldotta volna meg azokat a problémákat – növekvő üzemanyagárak, visszaeső kereslet -, melyekkel a légitársaságoknak szembe kell nézniük.

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.