<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Versenyügyi aggályok miatt elállt attól a tervétől a Thomas Cook turisztikai vállalat, hogy német charter-légitársasága, a Condor egyesüljön riválisával, az Air Berlinnel.

A német versenyügyi hivatal aggodalmait fejezte ki a fúzióval kapcsolatban, mely szerinte csökkentené a turisták választási lehetőségét a népszerű mediterrán úti célok piacán.

A Thomas Cook szerint a Condor még mindig erős üzletág. A két cég 2007 szeptemberében jelentette be az egyesülés tervét, számol be a BBC News.

A német vállalat azt remélte, hogy az egyesüléssel 2010-re évi 70 millió eurót tud megspórolni. Elemzők szerint azonban az akvizíció nem feltétlenül oldotta volna meg azokat a problémákat – növekvő üzemanyagárak, visszaeső kereslet -, melyekkel a légitársaságoknak szembe kell nézniük.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.