1p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

November 20-tól december 7-ig licitálhatnak az érdeklődők a Buda-Cash cégautóira az Elektronikus Értékesítési Rendszerben; a felszámoló 13 kocsit bocsátott árverésre összesen 34,7 millió forint kikiáltási áron - írta a Világgazdaság pénteken, megjegyezve, hogy az árverésen beszedhető pénz csak kis töredékét fedezi a brókercégnél felmerülő hitelezői igényeknek.

A jegybank által korábban publikált adatok szerint összesen 94 milliárd forintnyi hiányt állapítottak meg a brókercégnél, ebből 62 milliárd forint a DRB-bankcsoport pénze volt. A DRB-s ügyfelek nagyobbik részét azóta kártalanította az Országos Betétbiztosítási Alap, az eltűnt értékpapírok után pedig a Befektető-védelmi Alap (Beva) fizethet az ügyfeleknek, amely 17,63 milliárd forintot különített el erre a célra.

Azok a befektetők, akiknek a kártalanítási limiten túl is eltűntek értékpapírjaik, az intézményi és más, a kártalanításból kieső ügyfelek és maguk a kártalanítási alapok viszont csak a felszámolással értékesített vagyontárgyakból remélhetik, hogy megtérül valami a követelésükből - írta a Világgazdaság.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!