1p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Graboplast Zrt. tatabányai és kecskeméti gyárából 90 embert bocsátottak el a napokban - erősítette meg az MTI értesülését Jancsó Péter elnök-vezérigazgató pénteken.

Leépítésekről döntött a Graboplast. Az elbocsátottak közül közel 70 dolgozó bérelt munkaerőt érint - közölte a cégcsoport első embere. Indoklása szerint az intézkedést a rendelésállomány csökkenése miatt kellett megtenni. Tatabányán egy műszaknyi embertől váltak meg, s a hétnapos munkarendet ötnaposra csökkentették. Kecskeméten pedig úgy alakult a rendelésállomány, hogy öt napra sem tudták teljes egészében kitölteni a kapacitásokat.

Jancsó Péter szerint a rendelésállomány csökkenése szoros összefüggésben van a pénzügyi válsággal. A megrendelők leginkább a pénzüket féltik, nem ölnek pénzt a felszaporodó készletekbe, mert nem látják előre, hogy milyen feltételek mellett tudnak forráshoz jutni a bankoktól - mondta az elnök-vezérigazgató.

Tatabányán lakossági padlógyár működik, amely a lakásépítésekhez és felújításokhoz gyárt burkolóanyagot. Kecskeméten pedig szalagparketta készül.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!