<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A Graboplast Zrt. tatabányai és kecskeméti gyárából 90 embert bocsátottak el a napokban - erősítette meg az MTI értesülését Jancsó Péter elnök-vezérigazgató pénteken.

Leépítésekről döntött a Graboplast. Az elbocsátottak közül közel 70 dolgozó bérelt munkaerőt érint - közölte a cégcsoport első embere. Indoklása szerint az intézkedést a rendelésállomány csökkenése miatt kellett megtenni. Tatabányán egy műszaknyi embertől váltak meg, s a hétnapos munkarendet ötnaposra csökkentették. Kecskeméten pedig úgy alakult a rendelésállomány, hogy öt napra sem tudták teljes egészében kitölteni a kapacitásokat.

Jancsó Péter szerint a rendelésállomány csökkenése szoros összefüggésben van a pénzügyi válsággal. A megrendelők leginkább a pénzüket féltik, nem ölnek pénzt a felszaporodó készletekbe, mert nem látják előre, hogy milyen feltételek mellett tudnak forráshoz jutni a bankoktól - mondta az elnök-vezérigazgató.

Tatabányán lakossági padlógyár működik, amely a lakásépítésekhez és felújításokhoz gyárt burkolóanyagot. Kecskeméten pedig szalagparketta készül.

MTI/Menedzsment Fórum