2016. október 7. 12:55

A tavalyi trendnek megfelelően idén is több repülőgépre kapott megrendelést a harmadik negyedév végéig az európai Airbus, de amerikai riválisa, a Boeing többet adott át üzemeltetésre ebben az évben.

A gyártók statisztikáiból kiderül, hogy az Airbus a január-szeptemberi időszakban 566 gép gyártására kapott megrendelést, ezek között 90 szélestörzsű is van, de az A350-esek gyártását Toulouse várhatóan csak az év hátralévő részében tudja felpörgetni beszállítói problémák miatt.

A Boeing eddig 460 repülőgépre kapott megrendelést, de szélestörzsű állománya arányaiban is nagyobb, 119 darab kétfolyosós repülőt rendeltek meg az amerikai cégtől, többségében 787 Dreamlinereket.

Ilyen Airbus gépeket teszteltek Budapesten

A gépátadások terén évek óta a Boeing nyújt jobb teljesítményt, és 2016 eddigi részében is több gépet adott át üzemeltetésre a légitársaságoknak, mint az Airbus. A rentoni gyárból eddig 562 gép gurult ki, köztük 195 darab szélestörzsű, míg az Airbus 462 gépet gyártott le és adott át, amelyek közül 82 volt szélestörzsű.

Az előző évben az Airbus 1036 gépre kapott rendelést, a Boeing 869 repülőt értékesített. Átadások terén viszont az amerikai cég teljesített jobban: 762 gép került az üzemeltetőkhöz, míg a toulouse-i üzemet 635 gép hagyta el. A rendelések bruttó adatok, nem tartalmazzák a lemondások számát.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.