2008. március 19. 10:29

A Mitsubishi Motors Corp. a New York-i Nemzetközi Autókiállításon mutatja be új, teljesen elektromos meghajtású autóját.

A Mitsubishi azt tervezi, hogy a flottavásárlóknak 2009 közepétől, a nagyközönségnek pedig 2010-től értékesíti az autót Japánban – mondta Tetsuro Aikawa, az autógyártó termékfejlesztésért felelős ügyvezető igazgatója.

A négyajtós iMiEV – amely nyolcvan mérföldet képes megtenni teljes töltéssel – 25 és 30 ezer dollár között lesz kapható a szigetországban, vagyis hétezer dollárral többe kerül, mint a nagy teljesítményű, gázzal hajtott párja, az i miniautó, jelenti az AP hírügynökség.

Aikawa szerint a vállalat fontolgatja, hogy 2010 után Európában és az Egyesült Államokban is piacra dobják az autót, amennyiben megfelelő igény mutatkozik rá. Az iMiEV mérete valamivel kisebb, mint a Smart négyajtós változata.

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.