2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Csupán öt fekete-afrikai származású vezérigazgató szerepel a Fortune magazin ötszáz legnagyobb tőzsdei céget felsoroló listáján szereplő vállalatok élén. A Merrill Lynch & Co. vezére, Stan O'Neal a múlt héten vonult vissza (ő volt a hatodik), s a Time Warnert vezető Dick Parsons is bejelentette, hogy jövő januártól lemond posztjáról.

Ha egyéb változás nem történik, az azt jelenti, hogy csupán a Sears Holdingnak, az American Expressnek, az Aetnának és a Darden Restaurantsnak lesz fekete bőrű első számú embere 2008-tól (sorrendben: Aylwin Lewis, Kenneth Chenault, Ronald Williams és Clarence Otis) - közli az AP.

Egyes elemzők szerint O'Neal és Parsons visszavonulása is azt jelzi, hogy manapság - faji hovatartozástól függetlenül - senki nem tud egy hasonló pozíciót öt vagy hét évnél tovább megőrizni. Az 1980-as évek "bebetonozott" vezérigazgatóinak korszaka lejárt.

Szakemberek szerint húsz év múlva nagyjából kétszer ennyi afrikai származású cégvezér lesz a legnagyobb társaságok élén, de még az a szám se fogja elérni az egytucatot.

A szakértők elmondták, hogy a jelenlegi adatok önmagukban talán elkeserítőnek tűnhetnek, de egy-másfél évtizeddel ezelőtt még egyáltalán nem voltak afroamerikai cégvezetők, így a tendencia mindenesetre javulást mutat.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!