TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A Hewlett Packard tegnap jelentette be, hogy tárgyalásokat folytat az Eletronic Data Systems Corporation felvásárlásáról, ezzel nőhetne a verseny a világ két vezető számítástechnikai cége, a HP és az IBM között. A hírek szerint 12-13 milliárd dollár lehet a kiszemelt vállalat ára - számol be róla a Bloomberg.

Az EDS jelenleg a második legnagyobb számítástechnikai szolgáltatásokat nyújtó cég, melyet csak az IBM előz meg ebben a kategóriában. A HP azért vette tervbe a cég felvásárlását, mert így fel tudná venni a versenyt az IBM-mel, ráadásul az EDS problémái miatt most viszonylag olcsón juthatna hozzá a vállalathoz.

Ha megvalósul a felvásárlás, akkor az lesz a HP legnagyobb értékű akvizíciója a Compaq 18,9 milliárd dollárosa megvétele óta. Az EDS-t 1962-ben alapították mindössze ezer dollárból, a cég jelenleg azért van bajban, mert csökkent a növekedése, ezért már elbocsátásokra is szükség volt.

A kiszivárgott 12-13 milliárdos lehetséges felvásárlási ár 37 százalékos prémiumot tartalmaz az EDS részvényárfolyamához képest. A Hewlett packard árfolyama 4,7 százalékkal esett vissza miutána  Wall Street Journal elősz6ör számolt be a készülő egyesülésről.

"Ha létrejön az üzlet, akkor a Hewlett Packard olyan üzleteket nyithat, melyek egyben kínálnak számítástechnikai szolgáltatásokat, szoftvereket és hardwereket. Ez hasonló lenne, mint az IBM jelenlegi struktúrája" - nyilatkozta egy elemző a Bloombergnek. Ő ugyanakkor egyelőre azt javasolja a részvényeseknek, hogy még ne adják el papírjaikat.

A piaci szereplők egy része szerint a HP újabb felvásárlási törekvése negatív visszhangot válthat ki, mivel az EDS évek óta gyenge eredményeket produkál.

Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.