2p

A frissen bejegyzett - elsősorban Járai Zsigmond volt jegybankelnök nevével fémjelzett - Közép-európai Biztosító Zrt. 3-10 éven belül piacvezetővé kíván válni.

Az életbiztosító jegyzett tőkéje induláskor egymilliárd forint, de azt a tulajdonosok ez év végéig 3,3 milliárdra emelik - közölte a társaság az MTI-vel.

A tulajdonosokról mindössze annyit mond a közlemény, hogy mindannyian 10 százalék alatti hányadban részesednek a jegyzett tőkéből. Miután az új biztosító szerda estig nem jelent meg az on-line elérhető céginformációban, a tagokat a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) engedélyben felsoroltak alapján lehet ismerni.

A PSZÁF határozata szerint az új biztosító alapítói között cégek, egy alapítvány és magánszemélyek vannak. A magánszemélyek közt szerepel többek közt Horváth Béla (vezérigazgató), Nobilis Kristóf, Straub Elek, Korányi G. Tamás és Missura Gábor Jenő (sajtószóvivő, korábban az MNB szóvivője).

Az alapításban részt vevő alapítvány a budajenői Horváth Művészeti Alapítvány. Az alapító cégek: LAKIS Szolgáltató Kft., H-Hűvösvölgy Tanácsadó Kft., VINTON Vagyonkezelő Kft., KAPTÁR Befektetési Zrt., a londoni székhelyű LB (Lehman Brothers) UK RE Holding Limited, és a P4Z Befektetési Kft.

A felügyelő bizottság elnöke Járai Zsigmond. A közlemény megjegyzi, hogy a társaság zöldmezős beruházásként jön létre, saját ügynökhálózatot épít ki, különleges, egyedi termékeit és szolgáltatásait azonban brókerek révén is értékesíti.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!