2008. április 23. 09:19

Az olasz kormány 300 millió eurós vészhelyzeti kölcsönt ad az Alitaliának, hogy megmentsék a légitársaságot az összeomlástól.

A távozó Romano Prodi kormányfő stábja egyeztetett a hamarosan hivatalba lépő Silvio Berlusconival az Alitaliának nyújtandó támogatásról. A kölcsön pár hónapig még fedezi a légitársaság működését, amíg az új miniszterelnök dönt az Alitalia jövőjéről, számol be a BBC News.

Számos szakértő szerint az olasz nemzeti légitársaságot már csak az Air France-KLM páros menthette volna meg, azonban a francia-holland cég a héten semmisnek nyilvánította korábbi felvásárlási ajánlatát, miután nem sikerült megállapodni a szakszervezetekkel.

Az orosz Aeroflot légitársaság hajlandó újra tárgyalni az olasz Alitalia megmentéséről - jelentette be korábban Vlagyimir Putyin leköszönő orosz elnök Silvio Berlusconival közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Az orosz cég eredetileg megvette volna az Alitaliát, azonban tavaly novemberben információhiányra és kedvezőtlen feltételekre hivatkozva megszakította a tárgyalásokat.

Menedzsment Fórum